Hírek

Hírek, újdonságok

2020. 12. 27. Kakucs Ring Kupa TMCRallysport

Kategória:
Létrehozva:
2021.02.10.

2020-ban a Kakucs Ring nyomatékosan a hazai autóversenyek kiemelt helyszíne lett. Rövid, de kanyargós, trükkös, becsapós igencsak technikás zárt versenypálya, amely idén nagy hangsúlyt kapott a ZÁRT szó miatt. Az MNASZ regisztrált autóverseny sorozatok a Kakucs Ringen megtarthatók, mivel a COVID protokollt maradéktalanul be lehet tartani.

Most a SUBARU IMPREZA GC8 WRX versenyautóval érkeztünk, melyet a TMCRALLYSPORT csapata épített újjá egy éve. Takács „KisTukiRX” Olivér és Ferjáncz András ült be ismét a japán gépbe, és a Kakucs Ring Kupa szilveszter előtti futamán megvívott egymással és a mezőnnyel.

Szakembereink 25 éve építenek versenyautókat, mellyel a magyar autósport élvonalában jelentős eredményeket érünk el. A japán autógyár nagy teljesítményű, turbó kompressziós, boxer motoros lóerő csodája ez az összkerék meghajtású modell, amely csak korlátozott mennyiségben volt megvásárolható. Ennek az autónak a futóműve nem kimondottan ideális a rallycross pályára, így a srácok élményautóznak főleg, és egymás legjobb idejét szeretnék megdönteni minden körben.
A vírus helyzet miatt idehaza is törölni kellett számos versenyt, melyeket képtelenség lett volna ZÁRT KAPU mellett megtartani. Sajnos nem lehet garantálni egyes földrajzi terepen, hogy a nézők minden trükköt kihasználva, ne szivárogjanak be. Kirándulók, kutyasétáltatók, futók kószáltak rally feliratú ruhákban a gyorsasági szakaszok mellett, hogy a gombaszedőkről ne is beszéljünk! Természetesen a rallycross futamokat könnyebb megoldani, mint a rallyt. Minden szentnek maga fele hajlik a keze, így ez a pálya nekünk kapóra jött, hiszen versenyezhettünk 2020-ban is. Az 1050 méter hosszú, elsősorban gokart pályának épült körpálya, a két plusz aszfaltozásnak és murva résznek köszönhetően rallycross és motorcross futamoknak is kiváló célpontja.

A pálya különlegessége, hogy mindkét irányba autózható, így négyféle nyomvonalat tudtak kialakítani, ezzel színesítve a futamokat. Tempósabb, nincsenek falak, füves terület szegélyezi az aszfaltot, a területet pedig kerítés veszi körbe, így nem kell aggódni, mert csak a kapun jöhet be, minden verseny indulóval 2-2 csapattag, így mindenkor és minden szempontból biztonságos a pályarendszer.

A TMC Rallysport-nál épült versenyautóval most is elégedett volt a szervizcsapat, mindkét autó technikai probléma nélkül, jó beállításokkal kezdte meg a futamokat. Az autósportban, a pilóta jelzi minden kör után, hogy a beállítások, jók-e, jól autózható-e a Subaru, de a csapatvezető a köridőket is figyeli, így kiderülhet, hogy valóban a tökéletes beállítást találta meg a mérnök csapat. A hétvégén sok új tapasztalatot szereztünk ismét.

Köszönjük a támogatást és az egész éves szurkolást!

2020.12.27. Kakucs Ring Kupa csapatfilm, TMC Rallysport

2021.12.27-28. Kakucs Kupa fotói TMCRallysport