Hírek

Hírek, újdonságok

Austrian and Hungarian Rallycross Championship

Kategória:
Tetszik:
Nem tetszik:
Létrehozva:
2020.08.23.

Minden évben izgatottan várja csapatunk a greinbachi futamot, hiszen Takács „KisTukiRX” Olivér legnagyobb sikereit itt aratta Ausztriában, a Közép Európai Rallycross Zóna Bajnokságokon, mely rendszeresen Magyar Bajnoki futam is.
Előző években kellemes emlékeket gyűjtöttünk itt be, hiszen tavaly egy korai rajt miatt büntetésként kapott két Joker kört megtéve is megnyerte a versenyt a TMC pilótája. 2018-ban szintén a legjobb magyarként végzett a kb. 1 kilométeres PS Racing Center pályáján, ekkor második lett.
Kulcsár Dani minden évben spotterezett, vagyis a lelátóról navigálta Olit, most először rajtolt el itt az Astra Kupában pilótaként.

A pálya bal szélén található, tavaly még murvás szakaszt 2020-ra leaszfaltozták, gyorsult a pálya, így jobbak lettek a köridők emiatt. Sokféle izgalmat hozott a hétvége, de szerencsés kimenetelű törést, pörgést is láthattak a nézők a parázs csaták mellett. Volt itt kicsúszás, koccanás és nagy piruett is. A COVID protokollra nagyon ügyeltek a szervezők, de ez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatos hétvégére.
A máriapócsi fiaskó után teljesen rendbe tettük a Skoda Fabia Super 1600-on a vezérlést, átnéztük a motort és a futóművet is tökéletesítettük. Olivér egy SPARCO WRC High-Tech, zárt carbon bukósisakot kapott, ami természetesen fekete, FIA homológ és HANS-szal (nyakvédő) kompatibilis, és ami a legfontosabb sokkal biztonságosabb, de emellett lényeges, hogy kilogrammokkal könnyebb is.

A navigátorból avanzsált barátunk sok másik Astrával együtt küzdött meg a döntőbe jutásért. A kvalifikációk folyamán sikerült néhány ígéretes rajt, pozíció szerzés és kontakt kivédés is Daninak.

Adott futamában a harmadik helyet szerezte meg több alkalommal is, de ami a legfontosabb, hogy élete legjobb eredményét érte el Ausztriában. A végén a döntőbe autózta be magát, ami óriási eredmény!
A nehéz futamokon túl, újdonsült szakkommentátorként is debütált Olivér Ausztriában. Az élőközvetítés szpíkere, Száraz Feri kérte meg Olit, hogy baráti hangulatban nézzék együtt a monitort, és beszélgessenek a futamon történtekről, így kulisszatitkokat is hallhattak az online nézők, majd rohant vissza az ülésbe minden rajt előtt. Sőt, ahogy Feri mondta további „Élmény bonbonnal” is szolgáltunk a kedves nézőknek, a Super1600 döntő futama közben.
A TMCRallysport egyik adó-vevő rádióját odaadtuk Ferinek, így az élő közvetítésben hallhatta mindenki, ahogy Dani navigálja Olit a pályán, vagyis a fülére mondja a történéseket. Ilyenkor folyamatosan tudósítja arról, amit nem lát Olivér. Elmondja, hogy éppen mi történik mögötte, valamint segíti abban, hogy a Joker körre mikor a legideálisabb kikanyarodni. Ha első helyen megy a pilóta, akkor menni kell végig elől, és az utolsó körben ajánlott általában kimenni a hosszabb szakaszra. Abban az esetben, ha valaki megy a versenyző előtt és feltartja, akkor abszolválni kell mielőbb, hogy „tiszta”, vagyis gyors köröket futhasson az autóval, és jobb köridőket teljesíthessen.

Kulcsár Dani az Opel Astrával a döntőben végig az ideális íveken tartotta autóját, ügyesen és lendületesen versenyzett. Az újdonsült rallycrossos 5. helyen végzett, amiért átvehette az aranyosan csillogó, számára igencsak értékes kupát.

A SUPER 1600 döntője nem várt izgalmat hozott. Az első rajt után Olivér már a kezdőkörben kiment a Joker szakaszra, de ekkor váratlan esemény zavarta meg a futamot. Az egyik versenybírói poszton PIROS ZÁSZLÓ-t lengettek be, ami veszélyre figyelmeztet, és azonnal köteles lelassítani a versenyző, ha ilyet lát. Itt azonban a következő poszton álló ember intett Olivérnek, hogy miért nem megy, de ekkor már rengeteg másodpercet vesztett a befékezés miatt. Olivér ideges lett, nem értette mi van most!? Miért megy a többi autó?
A többiek végigmentek, de végül elrendelték az új rajtot, mert visszajátszották a pillanatot, és látták, hogy valóban versenyzőnk előtt piros zászlót lengetett hibásan a sportbíró, és ez teljesen indokolatlan volt.

Az új rajtra viszonylag sokat vártunk, mert az egyik csapat még alkatrészt cserélt. Amikor a rajtrácsról végre elindították a döntőt, parázs csata alakult ki, amit a célba érkezés pillanatáig élvezhettek a nézők a lelátón és a monitorok előtt otthon is.
KisTuki most újabb és erősebb versenyautókkal szállt harcba a Super 1600-as kategóriában, de így is a 2. legjobb magyarként ért célba. Elégedettek vagyunk, mert kihozta önmagából és a Skodából a maximumot Ausztriában, így a 4. helyért járó értékes bajnoki pontokkal térhetett haza a csapat.
Köszönjük a támogatást mindenkinek, következő futamunk a Kakucs Ringen lesz, várjuk szurkolóinkat a helyszínen!