Hírek

Hírek, újdonságok

KisTukiRX Hell Rallycross pályáján a Dirt Rally 2.0-val virtuálisan versenyzik

Kategória:
Tetszik:
Nem tetszik:
Létrehozva:
2020.05.24.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és a DUEN.hu bajnokságában is gyakorol Olivér. Az AUDI A1-el a Rallycross Világbajnokság futamainak összes helyszínén „elrajtolt” az ifjú pilóta virtuálisan az elmúlt hetekben.

A valódi AUDI A1 rallycross versenyautónk épül, így hamarosan élőben is látható lesz, de nagyon szuper lehetőség vele így együtt versenyezni idő előtt. A futóművet tervezik most a mérnökök, valamint a motor, a bukócső, illetve a karosszéria súlyát és a súlypontok tökéletes arányát találják ki. A motor, a váltó, a benzin tank elhelyezkedését, és az autó legnagyobb teljesítményét igyekeznek tökélyre vinni.
Emellett a lengéscsillapító keménységét, leghatékonyabb helyzetét, majd beállítását tervezik meg annak érdekében, hogy az AUDI A1 a mezőny egyik gyöngyszeme, és sikeres autója legyen majd. Elmondhatatlan büszkeség, hogy ilyen barátaink vannak, és 25 éve egymást segítve, együtt letettük névjegyünket az autósportban. Rengetegen tudják, hogy a TMC Rallysport arany licences versenyautókat épít.
A csapat szimulátora a valódi versenyautóban érezhető erőhatásokat, rázkódásokat és ütődéseket hihetetlenül azonos élményként adja át versenyzőnknek.
A Thrustmaster TS-XW RACER SPARCO P310 kormány, dinamikus és erőteljes, ugyanakkor kicsi az ellenállása, ami persze a beállítástól is függ, de rendesen le lehet izzadni tőle.

A kormánymotor erőleadási görbéje érezhetően lineárisabb, az erőhatások, ha kell gyorsak, ha kell folyamatosak. Ez nem biztos, hogy a köridőkben előnyt jelent, de az életszerű érzés fokozza az élményt, ami ezáltal a teljesítményünkre is jó hatással lehet. Különösen a túlkormányzottság szimulálásában jeleskedik, felszabadító érzés vele keresztbe rántani a paripát.

A játék grafikája is olyan vizuális izgalmat nyújt, hogy a bajnoki futamok kezdetéig remekül pótolja a „feeeling”-et. Tréningként roppant hatásos, hiszen Olivér karja és háta állandó edzésben van egy-egy hosszabb futam alatt. A reakcióidő rövidülését, és a reflexeket is lehet fejleszteni, ami a rallycross-ban és a rally-ban is rettentően fontos.
Tized másodpercek alatt kell olyan döntéseket hozni, és reagálni az eseményekre, ami eldönthet egy győzelmet vagy elkerülhető vele a baleset.KisTukiRx pilótaként nehéz helyzetbe került, sokat kell gyakorolnia a karantén ideje alatt, nehogy lemaradjon a fejlődésben. Egy platformon 500-700 versenyzővel, azonos időben elrajtolva hatalmas élményt ad a verseny, extrán izgalmas! A szerviz csapatnak kell ugyanúgy technikailag beállítani az autókat, mint az életben. Ebben persze tutorial videók és WEB oldalak is segítik a játékosokat.
A valós tapasztalatunk azonban nagy könnyebbséget jelent, amikor adott felületi minőséghez és időjárási viszonyokhoz állítjuk be a DirtRally-s autót Olinak.

Reméljük, minden visszaáll a vírus miatti veszélyhelyzet után, és a Magyar Rallycross Bajnokság futamain újra találkozhatunk. Köszönjük a Támogatást!