Hírek

Hírek, újdonságok

Országos Rallycross Bajnokság IV. Futam KakucsRing

Kategória:
Létrehozva:
2020.09.13.

Örültünk neki, hogy nem zárt kapuk mellett kellett megtartani 2020.09.12-13.-án az Országos Rallycross Bajnokság IV. Futamát Kakucson.
A vírus helyzet miatt sajnos rövidebb lett a versenyszezon, de hálásak lehetünk, hogy a mi sportágunkban megtartják a legfontosabb futamokat, persze a COVID protokollt mindenhol megkövetelik. A teljes futamot élőben követhették a rallycross rajongók otthonról, hiszen most is közvetítették a teljes versenyt. Olivér most is a versenyautó és a közvetítő kocsi között szaladgált, így segítve a stáb munkáját.

Takács „KisTukiRX” Olivér előkelő pozícióból, a bajnoki összesítésben II. helyről rajtolhatott el most SUPER 1600-ban a Skoda Fabia Super 1600-al. A kategória szinte minden indulója fej-fej mellett versenyzik ebben az évben, úgyhogy a szerencsén is múlhat az első hely sorsa a véghajrában. A Kakucs Ringre rengeteg néző, családtag és barát érkezett szurkolni a nyárias, meleg hétvégére. A jókedv garantált ilyenkor!

Kulcsár Dani már rutinosan ül be az Opel Astra kagylóülésébe Kakucson. Itt ment legtöbbször az autóval. A népszerű kategóriában annyira sok nevező van minden versenyhétvégén, hogy igencsak „fel kell kötni a gatyát” ahhoz, hogy döntőbe jusson az ember. Élményeket, és tapasztalatot gyűjt Dani, és bevallotta, hogy a csapat vidám, jó hangulatú légkörében még egy győzelem koronázná meg igazán a hétvégéit.

A gépátvételeket követően, szombat reggel elkezdődtek a szabadedzések, az első körök után elégedett volt a szervizcsapat, mindkét autó technikai probléma nélkül, jó beállításokkal kezdte meg az előfutamokat. Előfordul időnként az autósportban, hogy a pilóta azt jelzi egy-egy beállításra, az a tökéletes neki. Amikor a csapatvezető megnézi a köridőket, kiderülhet, hogy valóban nem gyorsabb beállítást talált a mérnök csapat, így változtatni kell azon. A hétvégén sok új tapasztalatot szereztünk ez ügyben is futómű tekintetében.

Az első előfutamban Dani és a „SkOpel” hozta megszokott formáját, a közép mezőnyben végzett. A 2. kvalifikáció nem várt izgalmat hozott! A „kritikus” első kanyarban mindig valami galibába keveredik az Astra Kupa is. Dani versenyző társa érzékelte, hogy valaki az autója oldalát megérintette a rajt utáni egyenesben, és mivel úgy értékelte, hogy Dani lehetett az, ezért idegességében kiszorította a fűre a hosszabb balos kanyarban. Kulcsár meg csak nézett, hogy ezzel mennyi másodpercet kapott a zsebibe!

A SUPER 1600-ban számunkra az első előfutam, a Q1 jó kezdéssel indult. A rajt utáni első kanyarban történt lökdösődésből, és a hátsó ütközésből is Olivér ügyesen kimaradt, sikerült másodikként kikerülve, és a pozíciót megtartva gyors tempóban folytatni a kvalifikációt. Szorosan a második helyen tudott versenyezni végig, két autónyi előnnyel a mezőny többi tagja előtt. A gyors joker kör után a célkanyarra is második helyen kanyarodott rá, biztosnak tűnt, hogy másodikként érkezik be. Ekkor egy teljesen szabálytalan, és váratlan esemény következett. A versenyző tag sportszerűtlenül, 3 autónyi távolságról, a belső ív felől fék nélkül beesve, félrelökte és eltolta Olivér autóját, így szerzett jobb pozíciót. Ez kizárással járt volna, de sajnos nem volt szerencsénk, kamera hiba miatt! A Skodán most a küszöböt is összetörte, de a két Suzuki is romokban jött le már megint. A depóban a belső kameránk SD kártyáját bekérték, mert a futamon egyéb szabálytalanság is történt a hátsó hosszú egyenesben az említett tag és a többi pilóta között, ezt szerették volna elemezni. „SD ERROR”-t írt ki a kameránk kijelzője, sajnos az SD kártyáján ott volt a futamról készült felvételünk is, de „sérült file”-ként azt nem lehet lejátszani. Valószínűleg az ütődés következtében kimozdult a memóriakártya, nem „zárta le” a kamera a file-t, így nem játszható le az itt készült belsőkamerás felvételünk, ez volt a baj. Mivel kötelező a kamera, és nem volt kiértékelhető felvételünk, így 1:1 alapon senki sem kapott büntetést, vagy kizárást. Ebből ismét tanulva egyből betettünk 2 előre néző kamerát!

A kilökés azt hozta magával, hogy KisTuki 3. helyen ért célba, emiatt a 2. kvalifikáción is a 3. rajtkockából tudott kezdeni, ami nem a legjobb rajthely a kakucsi pályán. Ez be is bizonyosodott, hiszen az első kanyarban az ütközéseket elkerülve, egy pillanatra inkább befékezett, lendületet vesztett, ezután 4. helyen végzett Olivér. A 3. kvalifikáción a 4. pozícióból rajtoltunk, és a szokásos első kanyaros csetepatét zseniálisan kerülte ki Oli, kívülről körbeautózva másodikként ment el, sokáig tudta tartani a helyét, a futam végén a két erősebb autó mögött bejött 3. helyen. Örömmel nyugtáztuk, hogy a dobogóra juthat KisTuki, ezért izgatottan vártuk a döntőt.

Változatos óráink voltak, egyszer a fűről kellett visszaevickélni Daninak, a következő futamban viszont 2. helyen ért célba. Elérkezett a 3. kvalifikáció, ahol érződött az Opel gyengesége, így sereghajtóként végzett Dani, így csak az elődöntőig tudott élmény autózni. Sokan drukkolnak a szabadnapos navigátornak, sőt meglepett minket Dani családja, amerikai főtt kukoricát is hozott Kulcsár Mama és Papa, akik lelkes szurkolóink és anyagbeszerzőink időnként.

A döntőt a 3. helyről kezdhette KisTuki, a két Suzuki dominált végig, és most a 4. helyen tudott célba érni a Skoda Fabia Super1600-al. Be kell vallanunk, hogy Olivér „KIAUTÓZTA” már ezt az autót, a technika szab gátat annak, hogy gyorsabb legyen a két SUZUKI-s srácnál. Mindenáron nem tör utat előttük, a sportszerűséget minden esetben a legfontosabb szempontnak tartja csapatunk. Jó versenytársként, bajtársi viszonyban rajtolnak el, mindig a győzelemért küzdve! De nem bármi áron...

Az a két autó 10 évvel modernebb, kimondottan rallycrossra épített futóművű, eggyel fejlettebb technika. A Skodát nagyon szeretjük, és persze szintén remek versenyautó, de itt tized másodperceken múlik a győzelem.
A SUZUKI motorteljesítménye sokkal jobban össze van már hangolva a váltóval, ezért nincs üresjárat. A Suzukiban és a Skodában is 6 sebességes váltó van, de az övék rövidebb fokozattal megy. Mi hatodikat szinte nem is váltunk ezeken a pályákon, ők pedig simán felváltanak, így fokozatosan tudnak végig gyorsulni, és ügyes srác vezeti mindkettőt.
Olivér hamarosan beülhet az AUDI-nkba, ami már egy kimondottan rallycrossra épített versenyautó lesz. Legjobb szakemberek tervezik könnyű karosszéria és bukóketrec, rövid váltó és a rallycross futómű is a tökéletesség felé közelít majd maximálisan, amennyire csak az anyagi lehetőségeink megengedik. Az új váltónkkal például egy váltási idő nem 2 tized másodperc, hanem 1 tized lesz! Most kvázi minden egyes váltásnál kapunk 1 tized másodpercet a Suzukiktól.

A SUPER 1600 kategóriában Olivéréhez hasonló, igen erős autók mennek fej-fej mellett az egyes futamokban. Relatív jól szuperált minden Kakucson, de a futómű beállítása nem vált be annyira, ezek a tized másodpercek hiányoztak most az előkelőbb helyezéshez.
Nem vagyunk feldobva, ez most ilyen hétvége volt. Nagyon sok boldog pillanatban volt részünk ismét Kakucson, sokat nevettünk, izgultunk, baráti piknik volt és kemény bajnoki futam is egyben.

Köszönjük mindenkinek a szurkolást és a támogatást! A dobogóról itt lecsúsztunk, de hatalmas öröm, hogy a Magyar Rallycross Bajnokság II. helyén áll KisTukiRX.