TMC RAlly

2021. 05. 07.-09. Magyar Rallycross Bajnokság Kulcsár Dániel

2021. 05. 07.-09. Magyar Rallycross Bajnokság 1. Futam

Kulcsár Dániel idén is az Astra Kupában versenyzik a TMCRallysport színeiben. Első futamáról kérdeztem:

-Hogy látod, milyen hétvége elé nézel?

„Télen a TMC szerzett két Opel Astrát, és én abból az egyiket megkaptam, majd felkészítettem. Szerencsére sok esemény a felkészítéssel nem volt, mert jó állapotban került ide. A téli Kakucs Kupa futamain próbálgattuk a futóművet, és a végére úgy néz ki sikerült egy elég jó beállítást találnunk. Megfelelő rugót és lengéscsillapítót tettünk bele, Norbival kitaláltuk a dőlésszögeket is. Már nagyon örültünk, hogy kezdődik a bajnokság a Pandémia miatti szünet után, és készültünk gőzerővel a első rallycross versenyre. Az Astra Kupa 15 autóval rajtolt el Kakucson, ez volt a legnépesebb kategória. Az első rajtok alapján jónak ígérkezett a motor, a váltó, a gumi és a futómű, szóval komfortos volt minden a kocsin. A szabadedzéseken középmezőny eleje időket tudtam menni, amit tavaly nem igazán sikerült, úgyhogy ez bizakodásra adott okot. Futamomban egyszer elsőként értem célba, amivel eddig nem kényeztetett a sors.”

– Elmesélhetem mit mondtál?

„Persze, tőőőlem…!” (Vállrándítva nevet!)

– Egész csapat tiszta boldog volt, erre Dani ennyit mondott szokásos 20-as pulzusával: Egyébként annyira unalmas elől menni egyedül…! Na, de ezután hogyan alakult az „Opeles” mezőny?

„A következő előfutamban harmadik helyen autóztam és elég jó tempóban sikerült elkapnom a ritmust. Ekkor az utolsó körben, a két előttem lévő Astra kiment Jokerre, ekkor előnyt szereztem, de amikor visszatértek a főívre, ahol én jöttem úgy érkezett vissza egyikük, hogy előttem nem maradt hely az aszfalton. A füvön kellett korrigálnom, két kerékre billentem, de szerencsére nem borultam fel. A rallycrossban sincs értelme a „HA”-val kezdődő mondatoknak, de hogyha az ifjú titán kicsit figyelmesebb és nem lök le az útról, akkor nem pozíciókat vesztve tudtam volna csak visszajönni az aszfaltra és szép eredménnyel célba értem volna. Ekkor annyi pont úszott el, hogy itt szinte elbúcsúzhattam a döntőbe jutástól. Büntették is ellenfelemet az eset miatt, de engem ez nem vigasztalt…

Ez azért volt olyan bosszantó, mert emiatt a másik két előfutamban hiába szerepeltünk jól, az elődöntőbe a pontjaim alapján az utolsó sorból kellett elrajtolnom. Ebből a pozícióból élre törni nem könnyű, de próbáltam megoldani, csak ugye mivel szinte egyformák az autók, roppant nehéz ügy. Ennek ellenére próbálkoztunk, Olivér volt a SPOTTER-em, akivel most is jól összedolgoztunk. Nem sokon múlt, de a végén három tized másodperccel lemaradtam a döntőről.”

– Ne bánkódj ezen, mindig magunkhoz képest kell fejlődni és ez sikerült!

„Figyelj, nagyon nagy előrelépés volt szerintem is tavalyhoz képest ez a futam. Most láttam, hogy a tempóm már jobb, megvan ahhoz, hogy tudok küzdeni, védekezni, harcolni. A mezőnyben 6-7 Opel Astra vív keményen az elején a másodpercek és egymás ellen, így a 15 autóból ez már izgalmas futamokat eredményez.”

– Következő verseny a Rabócsi Ringen lesz, mi a cél?

„Máriapócs előtt megint bizakodóak vagyunk, azután meglátjuk, hogy mit hoz a hétvégi futam a csapatnak szerencse terén. Reméljük most már a döntőbe jutáshoz elegendő, kalandmentes, jó eredmények jönnek. Most a többiekhez képest úgy érzem nincs technikai hátrányom, így teljesen kiegyenlített a küzdelem. Sokkal többet kellene tesztelnem, de munka mellett ez nem egyszerű. A motort is elvihetnénk Szabó Jani bácsihoz, hogy rakja újra, de most Olivér AUDI-ját csinálja, ez most a csapatnak a legfontosabb. Azután majd bármi lehet, hiszen mindig lehet tökéletesíteni egy versenyautót bizonyos keretek között, hiszen itt az Astra Kupában minden gyári kell’ legyen. Várom vagyon a Pünkösdi Rallycross Parádét! Élvezem, hogy most lehet jókat csatázni, súlypontilag 2021-ben a döntőbe jutás is szép feladat lesz ennyi tehetséges versenyző mellett, de természetesen a dobogóra szeretnék felállni majd, ha sikerül.”

 TMCRallysport – Szamosvári Szilvia

Cikk megosztása: