TMC RAlly

2021.09.10.-12. Magyar Rallycross Bajnokság, Kakucs Ring

Szeptember közepén negyedik fordulójához érkezett a Magyar Rallycross Bajnokság, mely a Kakucs Ringen gyönyörű idővel, és rekord számú nevezővel örvendeztette meg a nézőket.

A népszerű versenypályára Kulcsár Dániel és Széll Szabolcs az Astra Kupa kategóriájának népes mezőnyét erősítette ismét, valamint csapatunk többi versenyzője az STC, a Hankook és a Magyar Kupa küzdelmeiben vett részt.

Szervizünk felépítése után pénteken megtörténtek az adminisztratív és a gépátvételek, melyet most is a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Technikai Bizottsága végzett el. Mindkét Opel Astránk és a homológ ruhák, a bukósisakok is rendben találtattak. Ezután különleges este jött, megünnepeltük, hogy rallycross családunk „Mini Cuki Tuki”-val bővült, hiszen Takács „Kis Tuki RX” Olivérnek megszületett gyönyörű kislánya. Rengetegen gratuláltak a versenytársak közül, és osztoztak örömünkben. Ezután jó hangulatban indult szombat reggel a futam…

Széll Szabolcs:”Sikerre éhesen érkeztem. Tudtam, hogy a jó rajt lesz a kulcs ezen a szűk pályán. Az első előfutam sorsolása nem igazán kedvezett nekünk, mert pálya széléről az 5. helyről kellett rajtolnom, ami nem is adta ki a lépést, mert nagy örömömre egy rajtbaleset részese lettem, ami az autón és a részidőmön is csúnya nyomokat hagyott. A 2. előfutamban egy jó rajt után tudtam a saját tempómat autózni, ami összetett 3. helyre volt itt elég. Vasárnap a csapat profi munkával orvosolta a technikai problémát, így a harmadik előfutamon is megcsíptem a 3. helyet, és az elődöntőre felküzdöttük magunkat az első sorba. Az elődöntő kiadta azt, amit előzetesen megterveztünk, így a döntőbe a 4. helyen jutottunk be.

Jó rajt után 3. helyen sikerült elfordulni, amit egészen az utolsó körig tartottam, viszont 2 kanyarral a leintés előtt az egyik márkatárs nem tudta elfogadni, hogy előtte érek be, így kiforgatott… dupla defektet kaptam és a 6. helyen gurultam be a célba. Közel álltunk ahhoz az eredményhez, ami reális lett volna a tempó alapján, de ettől most megfosztottak minket egy “verseny balesettel”. Vannak helyzetek, amiket el kell engedni, most ez is egy ilyen. Próbáljuk összerakni a költségvetést a következő versenyekre és revansot venni tiszta, gyors versenyzéssel. Köszönöm az autót és az élményt a TMC Rallysportnak és a szurkolást a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek!”

Kulcsár Dániel:” Motiváltan érkeztem Kakucsra. Az autóm futóművét kicsit ismét tökéletesítettük, valamint erősebb fékeket tettünk rá. A motorja és a váltója nem okozott gondot eddig sem, de év végén elterveztem, hogy teljesen felújítom, bár új technika beszerzéséről is tárgyal a csapat. Még eldöntjük majd. A szombati WARM UP után bizakodtam, hogy a Q1-ben a rajt után nem lesz semmi lökdösődés. Szabi és én közöttem a rajtrácson nem volt megnyugtató, hogy ki állt fel.

Be is igazolódott, hiszen egyből nekem támaszkodott, próbáltam tartani magam, de amikor befékezett, akkor az első kanyar előtt lepördült rólam, és Szabit sajnos kiforgatta teljesen. Nagyon bosszantó volt, de folytattuk a futamot, a döntőbe jutás volt a célunk. A következő rajt után többen kiforogtak előttem, amit a pályáról lecsúszva a füvön tudtam csak kikerülni, így több másodpercet vesztettem. A következő kvalifikáción ismét izmoztak a szokásos keménykedők, amiből azt hittem, hogy szerencsére kimaradtam, de emiatt miatt kiforgott az ember. Ez nem érdekelt volna, ha nem az én autómba repül bele. Ideges lettem, mert rengeteg pozíciót vesztettem és elszállt a döntőbe jutásom emiatt, így Szabinak drukkoltam tovább. Bejutott a döntőbe, de ezek őt is kiforgatták a döntő 3. helyéről az utolsó kör végén. Hihetetlen már ez! Na, mindegy! Megyünk tovább, a ripityára tört autókat hazahoztuk, készülünk Máriapócsra, és majd ott megmutatjuk.”

Következő versenyünk a Rabócsi Ringen lesz, ahová már 4 versenyautóval szeretnénk felsorakozni, a csapat unikornisa, az AUDI A1 Rallycross versenyautónk is épül továbbra is, már nagyon várjuk, hogy elrajtolhasson vele KisTukiRX. Köszönjük a szurkolást!


TMCRallysport – Szamosvári Szilvia

Cikk megosztása: