TMC RAlly

2022.09.24-25. Magyar és Közép-Európa Zóna Rallycross Bajnokság, Nyirád

Szeptemberben nagyon vártuk a bajnokság következő futamát, mert tudtuk, hogy az ikonikus rallycross szentélybe már az újjáépített, erősebb motorral érkezik majd meg Kulcsár Dani és a csapat. Így is lett, de csak az utolsó pillanatban lett összerakva, illetve az autóba beszerelve a versenymotor egyes alkatrészeinek késői leszállítása miatt.

A teljesítmény a mérések alapján jónak bizonyult, mert 171 LE és 167 Nm lett az utolsó mérése a fékpadon. Sajnáltuk, hogy teszt futamra nem maradt már időnk, de bíztunk benne, hogy minden rendben lesz. A programozáson tökéletesen működött, de ezután csak a szabadedzésen teszteltük először, ahol a „gyerekbetegségek” előjöttek. Kigyorsításoknál elment a motorerő, így arra gyanakodtunk, hogy az üzemanyag elfogy, elbillen a kanyarokban, ezt vizsgáltuk át. Ekkor elektromos benzinszivattyút cseréltünk, szűrőket tisztítottunk, csomót dolgoztunk, mindent átnézve ebben a részben.

Egyszerre csak egy dolgon változtatunk ilyenkor, hogy kizárjunk minden hibalehetőséget, így a két szabadedzés sajnos ráment erre. Az első kvalifikáción még mindig érzékelte Dani, hogy nem működik jól az autó. Ekkor másik irányból vizsgáltuk át a problémát, és rájöttünk, hogy a felső holtpont jeladó a rossz. A versenymotor nem tudta gyakorlatilag, hogy milyen fázisban dolgozik, hol jár a gyújtás valamint az üzemanyag befecskendezés üteme, ezért minden váltás után elment a motorerő. Ez az elektromos alkatrész, ahogy egyre jobban melegedett, fals jeleket adott a motorvezérlőnek, ami nem tudta, mit kell épp csinálnia.

Amikor ezt kicseréltük, a második kvalifikációs futamra megérkezett a motorerő. Ekkor azzal szembesültünk, hogy a 3. körben a rajt utáni hosszú balkanyar végén egy hirtelen mozdulat és a motorerő összeadódva el tudta törni a féltengelyt, így a futómű sérülése miatt le kellett vontatni a kocsit.

A csapat gyorsan kicserélte a sérült alkatrészt, és ez meghozta végre a rengeteg munka gyümölcsét. Reggel újult erővel gurult be Kulcsár Dani a rajtvárakozóba. A SIKER nem váratott tovább magára! A 3. kvalifikációs futamban minden összeállt, felszívta magát a pilóta is, és a Polo tökéletesen működött, úgyhogy megnyerte Dani itt a saját előfutamát! Hihetetlenül örültünk, mert sokszor érthetetlen dolgok miatt nem megy rendesen egy-egy versenyautó. Az alkatrészek elektromos problémáit mindig nagyon nehéz kiszűrni, de szerencsére most is megoldottuk a helyzetet.

Az elődöntőnk elmaradt, mert számos kategóriatárs nem tudott rajthoz állni technikai problémák miatt. Nem örültünk ennek, hiszen jó lett volna még próbálgatni, tesztelni, járatni a kisautót, de kevesen maradtunk. A döntő időpontjára sajnos megérkezett a zuhogó eső is. Ez feladta nekünk több ismeretlenes egyenletként a leckét, hiszen a Vörös Katlan pályája úszott. Az extrém körülményekben Dani a biztonsági autózást választotta, és a középmezőnybe hozta be a VW Polo-t épségben.

A futam végén örültünk, mert döntőbe jutottunk, és a technika is összeállt végül, élvezet volt nézni is. Izgatottan várjuk a következő futamot, ami az újjáépített Kakucs Ringen lesz.

Köszönjük a támogatást, és a segítséget mindenkinek!

Cikk megosztása: