TMC RAlly

2022. január 23. Kakucs Ring Kupa

A Budapesthez közeli, népszerű versenypályán, a Kakucs Ringen a TMC Rallysport csapatában versenyző pilóták a SUBARU IMPREZA és az Opel Astra ülésében folyamatosan, több körben váltva egymást egyre jobb köridőket autózva teszteltek a bajnokság indulása előtt. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség regisztrálta ezt az autóverseny sorozatot is, ezzel színesítve a hazai futamok sorát.

Takács „KisTukiRX” Olivér és Ferjáncz Andris élményautóztatta barátainkat a Subaruval. Az E-Sport Team az Opel Astrával rajtolt el, de maximum 3-an mehetnek egy autóval, így Molnár Alex a SUBARU IMPREZA volánja mögé ült be.

KisTuki Rx: „Az elmúlt évben több “buli” versenyen vettem részt egy Subaru Impreza volánja mögött, és szimulátoroztam, ami tökéletes volt szinten tartásnak. A mostani évet főleg az AUDI tesztelésével fogjuk tölteni, hiszen semmilyen beállításunk nincs hozzá annyira egyedi, ezért a beállítások száma megszámlálhatatlan. Bízok benne, hogy ennek az évadnak a végén is dobogóra állhatunk, mint eddig szinte mindegyik futamon, ahol rajthoz álltam.”

F.A.:”A Subaruval szeretek menni, de a Ford más kávéház. Alapvetően sok technikai problémám volt, ezért a csapat teljesen átépíti most a versenyautóm motorját. Ez roppant fontos, hiszen 2022-ben a leges-legfontosabb verseny számomra, a Nyirádon megrendezésre kerülő Rallycross Európa Bajnokság futama. Nagyon örülök, hogy hála istennek itt Magyarországon ilyen EB futam is lesz végre, ez nem kérdés, hogy ott mindenféleképpen rajthoz szeretnék állni. Ezután majd attól függ minden, hogy miként alakul az év, még szeretnék 1-2 EB futamon elindulni külföldön, és a költségvetésem maradék részéből itthon versenyezni.

Ki szeretném próbálni Monorierdőt majd, ezenkívül Máriapócson és Nyirádon fogok még elrajtolni. Ez az 5-6 verseny van terveimben, 2-3 nemzetközi és 2-3 magyar, attól függően, hogy alakul a szerencsém. Marad a Ford Fiesta Super 1600, de a motorrevízió, az átalakítások új lendületet ad majd a paripának.”

A SUBARU IMPREZA volánja mögé ült be Molnár Alex is, a TMC Rallysport E-Sport Team sikeres pilótája, aki a virtuális versenyeken az élmezőnyben autózik mindig. Őt a Hungarian Virtual Rallycross Championship eseményeiből és a DUEN Virtuális Rally Bajnokságából ismerhetünk. Itt a KAKUCS Kupán a való életben is meglepődtünk az időeredményein, hiszen sosem ült előtte ebben az autóban.

4 futam után 3-3 kört teljesítve, a legjobb körideje csak 1 MP-el maradt el a rutinos versenyzőink mögött.

Mácsai Martin, Háklár Marci és Tóth Patrik neve szintén az E-Sport Team-ből is ismerősen csenghet, akik erre a futamra Kulcsár Dani Opel Astrájába pattantak be. Több látványos akciót követően eredményesen versenyeztek a fiúk.

Sikeresen zártuk a napot a zseni virtuális rally versenyzőinkkel. Mácsai Martin az Opel Astrával a kategória III. helyén végzett, ami hatalmas eredmény, hiszen reggel ült életében először ebben az autóban. Molnár Alex a Subaru Imprezával állt versenybe, nem hazudtolta meg kivételes képességeit, amit a köridőkön láttunk.

Háklár Marci és Tóth Patrik is ügyesen versenyeztek, nagy mosollyal szálltak ki az autóból minden kör végén. Gratulálunk az E-Sport Team tagjainak, ügyesek voltatok ismét.

Ferjáncz Andris a Subaru Impreza WRX versenyautóval kategóriája III. helyén végzett, és az abszolút 5. helyért is elhozhatta a csillogó kupát. Ráadásul, akiket megautóztatott közben, ők hatalmas élménnyel lettek gazdagabbak.

Cikk megosztása: