TMC RAlly

2023.04.08-10. Matador Nemzetközi Rallycross Parádé, RabócsiRing

A Húsvéti RX futam hagyományosan, már évek óta a bajnokság első fordulója, ilyenkor mindenki megszépült, újjáépített, technikai újdonságokkal felszerelt versenyautóval érkezik Máriapócsra. A TMC is várta már nagyon a futamot…

Takács „KisTukiRX” Olivér versenyautója elkészült, így végre mindenki megcsodálhatta az egyedi építésű rallycross specifikus AUDI A1 Super 1600 „Unikornis”-t, amellyel a Super 1600 kategóriában rajtolt el 2 év kihagyás után a pilóta. Ezalatt a reflexeit szimulátor bajnokságokon edzette, illetve folyamatosan versenyzett a virtuális térben.

Kulcsár Dániel az „AVATAR” kék, a gyönyörűen felújított, nagyrészt átépített VW Polo 1400-al indult a Magyar Kupa -1400-as kategóriában.

Dr. Bölcskei Zsolt idén is a Ford Fiesta 1600-al száll versenybe a bajnoki pontokért a Super Touring Cars -1600-as kategóriában.

A szombati adminisztratív átvételek és a gépátvétel alatt szokás szerint, leellenőrizték, hogy versenyzőink ruházata, illetve védőfelszerelései a 2023-as versenyszezonban HOMOLÓG előírásoknak megfelelnek-e. Ezután a versenyautóink jöttek sorban. Az előírt súlyhatártól a bukócső, gumik és a motor ellenőrzésén túl, az apróbb előírások betartását is rendben találta a technikai bizottság, így este csak az utolsó simítások maradtak a szervizcsapatnak.

Vasárnap szabadedzéseken Kulcsár Dani és Bölcskei Zsolti a pályaíveket próbálgatta, és az autók futóművének beállítását tökéletesítette.

Az AUDI első métereit nagy várakozás kísérte. Erre sajnos az első kvalifikációig kellett várni a szurkolóknak, mert a szabadedzés rajtjában az olajnyomás visszaesett és leállt az autó. Megsemmisültünk, összeszedtük magunkat, és visszatoltuk a szervizbe. A computerrel végig gondunk volt, valamiért nem érzékelte az olajnyomást, így mechanikusan mértük azt folyamatosan. A Q1-re megoldottuk a bajt, így Kis Tuki végre elrajtolhatott az AUDI-val az első bajnoki futamon. Hatalmas érzés volt, hiszen a hangja és a látványa a pályán magával ragadó, libabőr és gyomorremegés kíséri, amikor bárki látja!

Köszönjük a támogatást mindenkitől, rengetegen jöttetek gratulálni szuper érzés volt, hiszen 3 éve erre vártunk, hogy elrajtolhasson végre Olivér! Aminek szintén örültünk, hogy a tesztek után itt is egyből látszódott, hogy könnyen visszarázódott, és egyre jobb köridőket produkált az AUDI A1 Super 1600-al.

Dani kategóriájában idén változás történt, és egy döntő van, összevontan a Magyar Kupa -1600 és Magyar Kupa -1400 kategóriában. Most már nem csak a kvalifikációs futamok alatt mennek együtt, de külön van MK-1400 döntő, mint eddig, hanem most a végéig együtt kell bizonyítaniuk. Azonban a díjátadón külön értékelik a két kategória versenyzőit, tehát döntő nélkül is nyerhet kupát a versenyző, időeredménye alapján. A döntőbe nehéz bejutni a gyengébb kategóriából így, félt pilótánk, hogy nem tud finálézni. Először nagyon elszomorodtunk ezen, de Danit az erősebb autók végül is „húzták magukkal” így ez jó hatással volt rá. Megtáltosodott! Az első kvalifikációs futamában második lett. Ezután a következőben nagyon jó rajtot vett, de sajnos megforgott, így visszacsúszott picit.

A változékony időjárás megkeverte a kártyákat. Nehéz volt a gumiválasztás, így a verőfényes napsütésben és a zuhogó esőben is volt emiatt „akció” minden kategóriában.

Bölcskei Zsolti STC -1600-ban népes mezőnybe csöppent, de ez jó, hogy van mezőny, így izgalmas csaták alakulnak ki. A kvalifikációkon a rajtokra koncentrált, amiben a reakcióideje javulni látszik. Sajnos a megszerzett pozíciót elvesztette, mert a FORD hajtása elment mindkét előfutamban, amit este tudott csak teljesen megjavítani a csapat.

Takács Kis Tuki Olivér az esős kvalifikáció során még inkább megtapasztalhatta, hogy az AUDI futóművének nemzetközileg is elismert tervező és kivitelező csapata tökéletes munkát végzett. Gazdag Zoliék tervei és Novák Feri REIGER-rel kiegészített kompozíciója olyan időeredményt hozott esőben is Olivérnek, mint még soha. Nem kedvelte eddig a vizes aszfalton történő autózást, de most beérkezett az élmezőnybe esőben is. „Ez már jó volt Apa!” Ezt a mondatot vártam…

Bölcskei Zsoltinak a hajtása tökéletes lett, a rajt is sikerült, viszont a negyedik kvalifikációban összeakadt kategória társával, és kiforgott. Sajnos a döntőbe így nem tudott bekerülni. Bátorság kell még ide és akkor jobb lesz…

Kulcsár Dani VW Polo-ja tavaly kapott erősebb motort, ami teljesen kiforrott technika lett mostanra. Ennek a kézzelfogható eredménye, hogy Dani bejutott a döntőbe! Nagy szó, hiszen 1600-as versenyautókat megelőzve, és egy kis szerencsével sikerült neki ezt elérni.

A fináléban tempósan versenyzett pilótánk, de a végén széttört a váltója, így 6. helyen ért célba. Gyorsuló időeredményeinek jutalma a Magyar Kupa -1400-as kategória dobogós helyezése lett, hiszen Kulcsár Dániel II. lett.

Kis Tuki RX AUDI-ja a 3. kvalifikációban olyan tempót diktált, hogy nem tudták utolérni. Az elején megbeszélte a szervizcsapat, hogy tesztnek szánjuk még ezt a futamot, mivel új, nincs kiforrva teljesen az autó motorja, így semmilyen kontaktba nem megy bele Olivér. Ezt mindvégig szem előtt tartotta pilótánk. A kvalifikációban egy Joker körös előzésbe elengedte ellenfelét, ami ott a második helyet eredményezte. Jellemző volt egyébként az egész hétvégére, hogy a kategóriatársak nem „darálták” le egymás autóját, illetve a dübörgő csaták ellenére sem történt szándékos ütközés. Ezt az előzékenységét is megköszönte Olivér ellenfele, mert érzékelte természetesen.

Vártuk nagyon a döntőt! Élmény volt látni a mezőnyben az „Unikornis”-t. A döntőben KisTukiRX rajtja hibátlanul sikerült, egymásra támaszkodva kanyarodott el a 4 autó a rajt után. A köridőket folyamatosan ellenőriztük, és nagyon drukkoltunk, hogy tudja tartani a pozíciót, és behozza a II. helyre Oli a kocsit. Mindent beletettünk, hogy sikerüljön! De a technika ördöge nem aludt, és a jobbos hosszú kanyar utáni tempós szakaszon sajnos kiállni kényszerült versenyzőnk.

Sajnos a technika feladta, de a következő rallycross futamunkra az autókat revíziózzuk, és újra ringbe szállunk a bajnoki pontokért. Köszönjük a szurkolást és a támogatást mindenkinek!

Cikk megosztása: