TMC RAlly

KisTukiRX is rajthoz áll a Dirt Rally 2.0 virtuális pályáin

Takács „KisTukiRX” Olivér gyönyörű AUDI A1-es rallycross autója a sors fintora miatt hamarabb lesz látható 2020-ban a digitális térben, mint a való életben. Nagyon örülünk, mert ezt a verseny nélküli időszakot egyre nehezebben viseljük, egy kis adrenalint hoz az életünkbe a szervezők zseniális ötlete, és fantasztikus löketet adott a csapatnak, hogy már láttuk az AUDI-t 3D-ben is „mozogni”.

2020 március végén Pannuska Dávid lelkesedése átragadt DUEN-re és rengeteg munkával összehívták az autósport szerelmeseit egy virtuális Eger Rally-ra. Dávid szuper kezdeményezést indított el és több, mint 300 nevezője volt az általuk kiírt „egri futam”-nak. Ezután az MNASZ kiírta a saját eseményét is, így máris több klubot indítottak a Dirt Rally2.0 játékban, ahol rajthoz állhatnak most az amatőröktől a licenszes versenyzőkig. Óriási siker ez!

Az első versenyek nagy meglepetést hoztak, hiszen teljesen más virtuális térben eredményt elérni, mint egy valódi versenyautóval sikeresen célba érni. Az autósport élmezőnye csak tehetséges kezdőnek bizonyult a fiatal kis „kocka” srácok mellett, akik eszméletlenül ügyesen nyomták a kontrollereken és a szimulátorokon egyaránt.

Hogy tudsz beszállni ? Először a Dirt Rally 2.0 játék hivatalos verzióját kell megvásárolni. Mindegy melyik platformról játszol. XBOX, PlayStation, vagy számítógép, abból viszont egy erősebb gépre van szükség. Kormánnyal és pedálokkal vagy kontrollerrel is nyomhatod. A következő legfontosabb lépés, hogy a dirtrally2.com oldalon be kell regisztrálni. Ezután a manage account menüpontban össze kell szinkronizálni a játékkal. Ez annyit jelent, hogy ki kell választani azt az ikont amiről játszunk (xbox, ps, steam). Itt be kell lépni az ott használt felhasználó névvel és jelszóval. Amikor ez megvolt lehet csatlakozni a club-hoz. Olivér mindegyik ralis klubhoz csatlakozott.

A virtuális rallycross versenyen KisTuki RX-nek a Warm Up elkezdődött, hamarosan létrejön a club, ahol többen egyszerre tudnak játszani…

Cikk megosztása: