TMC RAlly

Magyar Rallycross Bajnokság 2. futam, Rabócsi Ring

A Totál Rallycross Parádé Máriapócson most „totál” nehéz hétvégét hozott a csapatunknak.
Takács „KisTukiRX” Olivér a Super 1600-as kategóriában rajtolt el ismét a Skoda Fabia Super 1600-al. Kulcsár Dániel az Astra Kupa futamain bizonyított széria motoros Opel Astrájával. Mindkét legénység autóján folyamatosan valami „szerelős” gond volt, néha megmagyarázhatatlan okok miatt.

Nagy öröm az autósport szerelmeseinek, hogy idén minden futamunk, a LIVE közvetítésnek köszönhetően megtekinthető az egész világon élőben.
A versenyhétvégéinket az interneten a https://rally-cross.hu/ oldalon követhetik otthonról is szurkolóink, valamint visszanézhető a Magyar Rallycross Bajnokság bármikor.
Óriási lendülettel indultunk neki, elkezdődtek a szabadedzések, amikor Olivér jelezte, hogy nem tud bekanyarodni rendesen. A futóművét beállítottuk a szervizben, guminyomást és fékeket ellenőriztük. Dani a szabadedzések alatt kamatoztatni kezdte újonnan megszerzett tapasztalatait. Lendületből próbálta a pályát abszolválni, minél kevesebb váltással elérve a tempó megtartását.

Mindent orvosolt a csapat, ezután még nagyobb kedvvel és lendülettel rajtoltak el a versenyzőink. Az első kvalifikációk után folyamatos szervizmunka időszaka következett. Sokat tettek a fiúk ehhez, hiszen egy-egy gumi bálát mindketten lekoccoltak, elállítódott az autók alján minden, sőt KisTuki érzékelte, hogy erőtlen az autó. A loggolás apróbb eltéréseket mutatott, amit helyben orvosoltunk. A lendület nem „húzza ki” az ideális ívre a versenyautót, ami a célkanyarban egy visszafordítós balos szakasz, mely után egy éles jobbra kanyarodás jön, amihez nagy sebességnél kell a motorerő, így többször is majdnem a gumifalba csapódott Olivér.

Az autó loggolása minden futam után mutatott néhány eltérő adatot, de nem ez volt a főprobléma. Itthon, a motor szétszedésekor látszódott csak, hogy mechanikai gond volt. 2mm-t elmozdult a vezérmű tengely, ami NEM MOZDULHATA EL!

Ez a „csodálatos” a versenyautók építésében, hogy olyan erőhatások működnek ezekben a maximumra feltuningolt lóerő csodákban, hogy tapasztalt szakemberek is rácsodálkoznak néha a motortérben történtekre. Szerencsénk, hogy a kategória Máriapócson igencsak szűkös létszámban rajtolt el, így az összes futamban 3. helyen ért célba KisTuki, mellyel értékes bajnoki pontokat gyűjtött.
A szerelők és a navigátorok egyik legjobbika, Kulcsár Dani mikor megismerkedett a Rabócsi Ring pálya geometriájával, és felületi adottságaival, egyre ügyesebben vette a kanyarokat. Nem egy űrhajó az Astra, de a nagy létszámú mezőnyben élmények sorát éli meg benne a pilóta, itt a rallycrossban nagy öröm neki minden rajt a vezetőülésben. A bálával történt kontakt, majd egy kerék kitörése vetett véget a döntőbe jutásért folytatott küzdelemnek.

Az ifjú, lelkes, tehetséges, alázatos pilótánknak, KisTukinak a TMCRallysport csapata folyamatosan szerelt, de a versenyautója mégsem lett tökéletes sajnos. A futómű sérült, az kiküszöbölte Dani és Gyuri, de sajnos továbbra sem volt erő a motorban, ezt hiába loggoltuk, a mechanikai hiba miatt végig a túlélésre mentünk rá. Kulcsár Dániel egészen az elődöntőig jutott a népes mezőnyben, tetszett neki a verseny hétvége, a végén sajnos kiállni kényszerült, mert kitört a versenyautó kereke az ütődés után. Takács Norbert „Tuki” végül csak azt kérte KisTukitól, hogy menjen végig, a bajnoki pontokat gyűjtsük be épségben. A szerencse azonban az MNASZ Tehetséggondozó Programja által támogatott pilóta mellé állt, hiszen végig tudott menni a hibás motorral is, így Takács KisTukiRx Olivér, a Super 1600-as kategória III. helyén célba ért. Következő versenyük Ausztriában, Greinbachban lesz, az autó tökéletes, az AUDI is épül, tökéletesen összeállt a csapat, így idén is lelkesen várjuk kedvenc versenyünket.

Köszönjük a szurkolást, bíztatást, és hogy ennyien követtek, támogattok minket a tévéműsorokban, és Instagrammon is…

Cikk megosztása: