TMC RAlly

2022. 05.07.-08. Magyar Rallycross Bajnokság, M-Ring

Monorierdőn elkészült az új versenypálya, így az M-Ring is engedélyt kapott, hogy a Magyar Rallycross Bajnokság egyik futamát megrendezhesse. 

Csapatunk 2 versenyautóval és 4 pilótával érkezett a depóba, hogy értékes bajnoki pontokat szerezzen a jórészt aszfaltos, ugratóval színesített körpályán. Kulcsár Dani rendbe tette az előző verseny után a gumibála lökésből megmaradt VW Polo-t, majd a Magyar Kupa -1400-ba regisztrált be ismét.

Dr. Bölcskei Zsolt a Ford Fiesta Super 1600-al csapott a lovak közé Super Touring Car -1600-as kategóriában. Pénteken az adminisztratív és a gépátvétel rendben lezajlott. Az autók felkészítése és a tűzálló ruházat homologizációja is megfelelő volt. Esőt vártunk, de bizonytalan mostanában az előrejelző applikációk információja.Dani és Zsolti segítsége KisTukiRX Olivér és Ferjáncz Andris volt, akikkel végigjárták a pályát, kielemezték a technikás részeket.

K.D.:” Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen ez az új versenyhelyszín, és mivel heten voltunk a kategóriámban nagyon örültem, mert ez kihívást jelentett.” 

Szombat reggel versenyzői eligazítással, majd szabadedzésekkel indult az érdemi munka. Kitapasztalták a pilóták, hogy a pálya nem túl bonyolult vonalvezetésű, de az ugrató megnehezítette a csapatok dolgát. A szabadedzés rajtját követően, az ugrató után a Fordból hatalmas füst csapott fel. Amint a rescue autó levontatta a Fordot, a szervizcsapat benézett a motorháztető alá. Megdöbbentő volt a látvány! A motorblokk kilyukadt, ezután végleg kiállni kényszerült sajnos Bölcskei Zsolti, mert az ugratón, amikor nem nyomta a gázt, az olaj elbillent, és a hiányos kenése miatt a motor felrobbant. A probléma még kb. egy tucat autónál hasonlóan jött elő, rengetegen kiestek sajnos emiatt a versenyből.

Danival minden rendben volt, ügyesen ment az első kvalifikációban is, végig az volt a mottó, hogy az ugratón nem veszed el!!!.

K.D.:” A második kvalifikációban a rajt nem sikerült fényesen, mert szokás szerint beragadtam. De ezután egy első körös Joker taktikával sikerült felzárkózni és az utolsó körben kívülről körbeautóztam az egyik ellenfelet. Szerencsésen a 3. helyre érkeztem be a célba, aminek nagyon örültem. Célom a döntőbe jutás volt.” Q3-ban Daninak jobban sikerült a rajtja, de az erősebb motor hiányzik még mindig. Ügyes taktikával megelőzte az előtte autózót és behozta a „kék nyilat” második helyre, ami nagy szó, hiszen hatalmas csata volt végig a kategóriatárssal. A döntőbe pedig értékes pontokért indultunk, de kis szerencsével a dobogó is meglehetett volna. A pontokat megszerezte, de sajnos az első háromba nem tudott beautózni Dani. Az autó motorerejét fejleszteni készülünk, amihez az alapok már megvannak, de még készülnek alkatrészek, részfolyamatok hiányoznak.

Andris versenyautója új dekort kap az Rallycross Európa Bajnokság nyirádi futamára, a motor is kihegyezve. Takács „Kis Tuki RX” Olivér AUDI A1 Super 1600 versenyautója gyakorlatilag kész, de a futómű alkatrész még mindig nincs meg, ami miatt nem tudunk tesztelni még, de Dani VW Polojába is készítjük közben az erősebb motort. Nagyon köszönjük a támogatásotokat! Nehéz pillanatokban is mellettünk álltok, nem csak a sikerek idején. Ez nagy szó! Büszkék lehetünk, hogy ennyire sokan aggódtatok Zsoltiért is, a motorját újra építi a csapat és teljes gőzzel támadunk újra.

Cikk megosztása: