TMC RAlly

2022. 06. 25.-26. Osztrák és Magyar Rallycross Bajnokság, Fuglau

Elérkezett ez is, végre Ausztriában versenyeztünk ezen a hétvégén nem is akárhol: FUGLAU-ban! Sok murva, bukkanó, néhol gokartos érzés, és egy új kihívás, hiszen 2019-ben Takács „Kis Tuki RX” Olivérnek itt Fuglauban, a kétkerekes versenyautók közötti körpályacsúcsot sikerült megdöntenie 43:569-es idővel, ugyanezzel a Skoda Fabia SUPER 1600-al!

Rekord számú, 137 nevezés érkezett be a futamra. Az MJP Racing Arena megújult pályáján a TMC-től Császár Kornél állt ismét rajthoz, a Rallycross Magyar és Osztrák Bajnoki futamon, a Super 1600-as géposztályban.

Pénteken érkeztünk meg az arénához, amin az ugratót és a nagyobb kanyarokat, a murvás részeket, és a Skoda előzőleg elért jó eredményét is új kihívásnak tekintette Kornél. Taktikát és az autóhoz új beállításokat kellett felépítenünk, de ez nem okozott gondot.

Megtörténtek az átvételek, rendben elkezdtük a szokásos pályabejárásunkat.

Az előrejelzés változatos időjárást ígért, felhővel, néha esővel. Ez imitt-amott be is igazolódott. Szombaton reggel felhők köszöntöttek minket, az eső is elért bennünket. A szabadedzésekre ezért vizes beállításokkal álltunk ki. Jó volt menni a pályán, élvezte Kornél minden kanyarját, a nagyobb gödröktől eltekintve.

Volt itt minden, először a rajtba kicsit beragadt a pilóta, ezután a hatalmas portól nem látta a pályát és az ellenfeleket sem rendesen. Majd az első kvalifikációs futamon a féltengely csukló tört el, amit a csapat gyorsan kicserélt. De nem voltunk nyugodtak…

Így sajnos még egy tartalék már nem volt, ezért intézkedtünk. Andris és Dani útnak indult, hogy a másnapi futamokon biztos háttérrel mehessen versenyzőnk.

Az események gyorsan követték egymást. A megsürgetett, időközben elkészült féltengellyel Ferjáncz Andris elindult Pestről, Kulcsár Dani pedig a határig lement érte Fuglauból. Találkoztak, átadás-átvétel, így estére ott volt az új tartalék alkatrész a helyszínen. Profi munka volt!

Vasárnap nagy szerencsénkre az esőfelhők java része elvonult, így az időjárás beleszólása nélküli, kiélezett küzdelemre számíthattunk. A Skoda toppon volt, és Kornél is motiváltan rajtolt el. Kicsit többet kellene tesztelnie az autóval, mert nem vállalta be elég bátran az íveket, valamint inkább elkerülte a nagyobb kontaktokat, élvezte végig a SKODA adottságait. Jó volt azt látni, hogy az időeredményei javultak körről-körre, döntőbe is autózott egy erős kört Kornél, tökéletes lett a felújított motor.

A nagyobb gödrök megviselték a versenyautót, de ennek ellenére izgalmas, jó hangulatú hétvégét zártunk egy vérbeli rallycross pályán.

Köszönjük a támogatást és a drukkolást, következő versenyünk Nyirádon lesz, ahova extra nagy csapattal készülünk.

Cikk megosztása: