TMC RAlly

2022. 06. 04.-05. Nemzetközi Rallycross Bajnokság, Rabócsi-Ring

Kulcsár Dániel a Magyar Kupa -1400-as kategóriában rajtolt el ismét a Magyar Rallycross Bajnokság mezőnyében Máriapócson. Az időjárás volt most a legfontosabb változó, ami folyamatosan hatással volt a pilótáink sikeres célba érkezésére. Császár Kornél, az astra Kupa korábbi bajnoka, a Skoda Fabia Super 1600 –al Máriapócson kezdte az évet, első szabadedzés után kezdett visszarázódni a rallycrossba.

Szabadedzések előtt kérdeztem a pilótákat mennyire örülnek az esőnek, milyenek az autók.

K. D.: „Igen, mert így talán a lóerő hiány egy kicsit kiegyenlítődik, meg itt a múltkor is szombaton esett az eső és akkor ott viszonylag jó időket tudtunk menni, úgyhogy örülök neki. Olyan szempontból nem hogy az új gumikat nem tudom kipróbálni majd csak vasárnap, de majd meglátjuk.

A futóművet megint átnéztük. A gátlókra összpontosítottunk most, a lengéscsillapítókra, azok lettek átvizsgálva, visszarakva, újra futóművet állítottunk, minden rendben van szerencsére, úgyhogy támadunk ezerrel.”

Cs. K. : „Eddig nagyon tetszik minden. Reméljük, hogy az autó is végig ugyan ilyen szuper lesz, a csapat jó munkát végzett ismét, úgyhogy bízzunk a legjobbakban, már csak a pilótának kell helyre tennie magát. Naposabb, szárazabb időnek örülnék. Nem kell, hogy meleg legyen, de azért ennyire vizes se.”

Első nap közepén már sok minden kiderül, amikor ennyire igénybe veszik a nehéz körülmények a technikákat.

Takács Norbert „Tuki”: „A második szabadedzés után vagyunk. Most végeztünk éppen szervizeléssel, mind a két versenyzőnk teljesítette a két-két etapot, úgy gondolom, hogy műszaki hiba mentesen, minden tökéletes volt. Kicsit a Kornél a Skodával elnézett egy féktávot, pontosabban náluk esett legjobban az eső, ezért egy egész kicsit érintette a falat. Nem volt nagy riadalom, megcsináltuk az autót, úgyhogy rendben vagyunk, várjuk az első kvalifikációt.”

Az 1. kvalifikáción egészen sokáig elől ment a Kék paripa, Dani nagyon élvezte a futamot.

K. D.: „Igen, csak utána akció volt. Viszonylag jól sikerült a rajt, és utána a második helyen voltam ott tudtam elfordulni. Ezután a második körben hibázott az első helyen lévő kategóriatárs. Azt kihasználtam, ekkor legelöl mentem egy darabig. A hosszabb, Joker kör után is visszajöttem a második helyre, de a célra fordító kanyarnál kicsit gyorsabban mentem, mint ahogy kellett volna, megforogtam látványosan. Így is élveztem, úgyhogy végül is a nézőknek is egy kicsit autóztunk. Örülök, hogy a harmadik helyre azért bejöttem. Megyünk tovább, mindjárt kezdődik a második kvalifikáció, már várjuk, cél a döntőbe jutás.”

Cs. Kornél: „Kicsit jobban sikerült az első kvalifikációm, mint vártam. Az eső ellenére szerintem egész izmos lett a rajt. Közben volt egy piros zászlónk, leintették a futamot, ezután elég sokat vártunk a rajt előkészítőben az új rajtoltatásra. Addig is száradt a pálya, ami nekem kedvezett egy kicsit, és így be tudtam jönni a harmadik helyre. Ennek örülök, mert ebben az időjárásban ugye elég viszontagságos és elég rossz a murva, nehéz uralni ezt a sok lóerőt.”

A Második kvalifikációt szárazon, de sárban teljesítették a srácok, félig-meddig versenytempót láttunk tőlük.

K. Dani: „Így van, szerencsére az eső már nem eset, elkezdett az aszfalt felszáradni, csak a murvás rész volt nagyon saras, de megcsináltuk. Próbáltuk megoldani, csak saját magamnak voltam az ellenfele, mert sikerült egy kanyarban itt is megforogni. Itt nem tudom mi történt bevallom őszintén, de a többiek is ugyanezt előadták, mindenki piruettezett, úgyhogy szerencsére így a második helyen megint célba értem.”

A látványos versenyzői felvonulás felüdülés volt az izgalmak közepette. A magyar rallycross teljes mezőnye bemutatta a csapattagokkal versenyautóikat.

Q2-ben is problémák adódtak, újrarajtoltatták egy baleset miatt a Super 1600 mezőnyét.

Cs. Kornél: „Igen, elég sokat vártunk most is a rajtelőkészítőben, kétszer is vissza kellett állnunk a rajtba, hogy újra elrajtoljunk. Gumifalat építettek még a balesetet szenvedett Kovács Sámuel miatt. Kicsit nehéz volt ismételten ráhangolódni. Nagy sebességgel jöttem el az első rajtban, de sajnos emiatt a baleset miatt újra indították, akkor a harmadik helyet sikerült elhozni. Tudtam is tartani az ütemet, úgyhogy elégedetten tudtam befejezni. Jót csatáztunk Nagy Benjáminnal és így igazából jól alakult a hétvége, legalábbis a tegnapi nap.

Q3- ban Daninak kapóra jött az élmezőny összefeszülése. Kikerülte a kalamajkát és elment…

K. Dani: „Nagy az öröm, sikerült az egyes rajtkockából elég gyorsan meglódulni. Az első kanyarnál egy picit összeakadtak a többiek ezt kihasználtam. Kikerültem a kavalkádot, eljöttem elsőnek és tulajdonképpen végig vezetve az „egyhatosokat” sikerült megelőznöm.”

3. kvalifikációban nem tudta elkerülni az önhibáján kívül történt nagy balesetet Kornél.

Cs. Kornél: „Megpróbáltam tartani a pozíciómat, de Nagy Benike belassult előttem hirtelen. Megpróbáltam jobbról kikerülni, de valahogy összeakadtunk és keresztbe forgatott a pályán, sajnos nem tudtam elkerülni a balesetet. Eltörött a kormányösszekötő, féltengelycsukló, de szerencsére a fiúk gyors munkát végeztek, kicserélték és rajthoz tudtunk állni a következő futamon is. Köszönjük a munkájukat, gyorsak voltak, és ügyesek.”

Danival a döntőben láttuk egyből a rajt után, hogy nem stimmel valami.

K. Dani: „Ötödik rajtrácsról kezdtem a döntőben. Közvetlenül a start után váltottam egyest, kettest és utána egy reccsenés és a harmadikat már nem vette be vagy nehezen a sebességváltó. Ezután próbálgattam még milyen sebességi fokozatom van, de csak a hármas volt meg, semmi más, úgyhogy harmadikban végig mentem a hat kört. Ezt tudtam megoldani. Így sikerült a finálé, de én élveztem az egész hétvégét. Megint egy értékes ötödik helyet szereztünk, úgyhogy megcsináljuk az autót és megyünk tovább, támadunk!”

Császár Kornél a döntőben kalandosan ért be a 4. helyre.

Cs. Kornél: „Nagyon nagyot csatáztunk a Benivel, nagyon jól tudtam autózni, kicsit húzott magával egy-két helyen hogy láttam, ő hol megy. Szerintem tanulságos volt a hétvége, nagyon jól éreztem magam az autóban. Kezdem most már egy kicsit úgymond elsajátítani, a féktávok is kezdenek alakulni, egyre kisebbek. Elhiszem, hogy elfordul a kocsi, túlvállalom a kanyarokat még és ott rengeteg időt vesztek. Az Astrás stílus teljesen más, át kell állnom a Skodára. Azt gondolom, hogy Fuglaura ez százszor jobb lesz, jobban felkészülünk, a csapat nagyon sokat segít, köszönöm nekik! Tökéletes munkát végeztek hétvégén, nagyon örültem, hogy ilyen gyorsan megcsinálták az összetört autó futóművét. Támogatnak az összpontosításban is, sokat fejlődök mindig.”

A verseny végén szervizcsapat belenézett a VW Polo váltójába, és siralmas látványt nyújtott. Sajnos a fogaskerekeket, mintha egy darálóba tették volna. Megnézzük, mit tudunk megmenteni belőle, illetve, hogy 2 hét alatt megérkeznek-e, vagy letudják-e gyártani hozzá az új alkatrészeket és ettől függően Fuglauban újra hadba állhat.

Köszönjük a támogatást, és az esőben is ott álló szurkolóinknak külön hála, amiért mindig mellettünk vannak.

Cikk megosztása: