TMC RAlly

2022. 11. 07-13. I. Gulf Virtuális Rally Bajnokság 2. Forduló

Három pilótánk vett részt ismét a versenyen, Molnár Alex a Citroen C2R2 Max-al, Mácsai Martin a Peugeot 208 Rally4-el és Tóth Patrik egy Ford Fiesta Rally3-mal.

Alex ismét nagyon gyorsan és stabilan autózva megnyerte az R2-es kategóriát, így 2 versenyből 2 győzelemmel várhatja a következő fordulót. Tóth Patrik az előző forduló Super Rallyja után szeretett volna javítani és egy megfontolt, ügyes versennyel a kategória 3. helyét szerezte meg. Mácsai Martinnak nem volt egyszerű dolga, ugyanis sérülés hátráltatta a verseny második szakaszában, de nagyszerűen autózva a kategória 7. helyén ért célba. Összetettben Patrik 10, Alex 13, Martin pedig 25. helyen végzett.

Molnár Alex: „Az első felében a versenynek nem voltam túl bátor, de igaz, hogy jók lettek az eredmények, viszont lehetett volna sokkal gyorsabban is menni. A második fele már jobban sikerült, sokkal összeszedettebb voltam, így azokkal az eredményekkel elégedett vagyok.

Nagyon várom már a következő versenyt, a havas pályákat, hogy ott milyen eredményt lehet elérni a kis méregzsákkal.”

Mácsai Martin: „Nagyon vártuk már a versenyt az előző hibát szerettük volna kijavítani. Első napunk érzésre elég jól sikerült kategória elején tudtunk autózni, a pályák is nagyon jók voltak. Az esti szervizben történt egy kis baleset és kiment a jobb térdem, sajnos e miatt a második nap nem tudtunk 100%-ot nyújtani, de próbáltuk nyomni azért. Az első körben nem is volt semmi probléma, viszont a második kör 2. Gyorsasági utolsó kanyarjában kicsit jobban koncentráltam a fájó lábamra, mint a vezetésre, és nekicsúsztunk a villanyoszlopnak. Sajnos itt vége is lett a versenyünknek. Reméljük a következő versenyre rendbe jövünk az autóval együtt. Gratulálok minden célba érőnek. Hajrá TMC Rallysport!”

Tóth Patrik: „Gulf bajnokság következő futamát is nagyon vártuk. A szervezők most sem könnyítették meg a versenyzők dolgát, megint technikás pályákat jelöltek ki. Ismét a biztos célba érés volt a főterv, ennek alapján próbáltunk közlekedni. Az első nap végig elég nagy meccsben voltunk a kategória 2. helyéért. Viszont a második napi szakaszok nem igazán feküdtek, így végül a 3. helyet sikerült megszerezni. A csapat ismét kitett magáért, tökéletes autót biztosítottak számunkra, és az előző futamhoz képest most már egy fokkal jobb beállításokat is sikerült találnunk.”

Molnár Alex: „Köszönöm a csapatnak a támogatást és a bizalmat, Daninak a navigálást,
Takács Olivérnek, vagyis KisTukiRX -nek a beállításokat.

Következő versenyen szeretnénk összetettben előrébb végezni, ezen leszünk.”

Cikk megosztása: