TMC RAlly

2023.10. 21-23. KEVIÉP RALLYCROSS PARÁDÉ, RabócsiRing

Viva Palazzo Rallycross Nyílt Országos Bajnokság 6. futam.

Két versenyautóval érkeztünk az ünnepi hétvégén Máriapócsra, az év utolsó megmérettetését nagy izgalommal vártuk. Kulcsár Dani VW Poloval a Magyar Kupa -1400-as kategóriába, Ferjáncz Andris, a Skoda Fabiával, a Super Touring Cars -1600-as mezőnyébe nevezett be. A kék AVATAR kiforrott technika lett, így sokan azt hitték, hogy a szekvenciális váltó elkészült, ezért megy ennyire jó időket Dani, már a szabadedzéseken is. 

A Skoda új motort kapott, és a „bedöntött” motorú Super 1600-as technikával, nagy reményekkel érkeztünk a RabócsiRingre. A felprogramozáskor bíztató paramétereket kaptunk, így boldog volt a csapat, de tesztre nem maradt időnk. Az előrejelzés száraz időjárást jósolt, az beigazolódott, így eredményes gumi taktikát hoztunk. Ezzel most nem volt gond, így a technika ördöge hozott mást! 

A Skodában az első körök után kiderült, hogy valami nem volt kiforrott még a technikában, hiszen a motortérben olaj kifolyást láttak az első körök után a srácok. A szabadedzés ideje azt hittük elég lesz megoldani ezt a problémát, a füstölést, hiszen a kifröccsent olaj annyira füstölt a forró alkatrészeken, hogy aggasztó volt. Ez nem sikerült sajnos, és a Q2 –ben meg is ijesztette annyira Andrist, hogy gyorsan kiállt, mert azt hitte, valami nagy baja lett az autó motorjának. Jól tette, hiszen rutinos pilóta, és ilyenkor bizonyos esetekben sokkal nagyobb kár keletkezik az autóban, ha erőlteti a sofőr és tovább nyomja a pedált versenytempóban. Az olajelvezetést kellett megoldanunk, ami azóta sikerült verseny után, de itt biztosra mentünk, és ekkor kiszállt az autó a küzdelmekből. 

Dani töretlenül rótta a köröket, és az igencsak népes, 19 indulóval és izmos autókkal látványos kategóriává duzzadt Magyar Kupa mezőnyében, az összetett 7. helyen állt vasárnap este. Ami nagy „szám”, hogy a -1400-as gépek között ez a második helyet jelentette. Hétfő reggel a 3. kvalifikációs futamban, Q3-ban tovább javult Dani, így a 6. helyen ért célba, az MK-1400 II. helyén autózott végig. 

Ekkor az elődöntő küzdelmei következtek, ahol 3 futam során az első két-két pilóta jutott be a döntőbe. Itt nagy volt a tét, mindent beleadott versenyzőnk, de hajszál híján sajnos a döntőről lecsúszott. az 1600-as autók elmentek, erősebb iramot diktáltak. 

A hétvégén a futam díjkiosztó ünnepségén a Magyar Kupa -1400 kategóriát külön értékelik, így hatalmas öröm volt átvenni a II. helyért járó fényesen csillogó kupát. Köszönjük támogatóinknak egész éves bizalmukat! 

A Bajnoki Ponttáblázat végeredménye szerint: Kulcsár Dániel 2023-ban Magyar Rallycross Bajnokságban, a Magyar Kupa -1400-as géposztály II. helyén végzett. Csapatunk nagyon büszke erre a szép eredményre!

Cikk megosztása: