TMC RAlly

2024. január Díjátadó, Versenyautók felkészítése, Tesztek bajnokság előtt

2024. január TMC Rallysport E-Sport Team

2024. január Díjátadó, Versenyautók felkészítése, Tesztek bajnokság előtt

A 2023 évi K&H SIM Liga powered by HUMDA szimulátor bajnokság díjkiosztóján fantasztikus érzés volt látni, hogy a TMC Rallysport E-Sport Team versenyzője, Molnár Alex barátunk vehette át az I. helyért járó csillogó kupát és a vele járó pénzdíjat. Nyolc futam után Ő bizonyult a leggyorsabb, legügyesebb szimulátor pilótának összetettben, hihetetlen tempót megy minden szakaszon.
A csapatbajnokságban, az előző évekhez hasonlóan, 3. alkalommal lett Bajnokcsapat a TMC Rallysport E-Sport Team, sikerült megtartani a vezető pozíciót 2023-ban is. Csapatunkat 6 pilóta képviselte: Molnár Alex, Martinák Balázs, Tóth Patrik, Ferjáncz András, Takács Olivér és Háklár Marci.
A DUEN által szervezett virtuális bajnokság, a szimulátorosok legnépszerűbb hazai rally bajnoksága. A Virtuális Rally igazi nehézség a versenyzők számára. 10-12 kemény szakaszon kell a leggyorsabbnak lenniük minden versenyen.
Az egyéni legjobbaknak a szezon végén, nyolc futam után a K&H jóvoltából pénzdíjat adtak. A DuEn RALLY oldala szervezésében negyedik éve zajlanak szimulátor versenyek. A 2023-as bajnokság összetett értékelésében már több, mint 500 versenyző neve szerepel, amivel az egyik legnépesebb mezőnyt képviselik a rally rajongó szimulátorosok a K&H SIM Liga powered by HUMDA sorozatban.
A DiRT Rally 2.0 játék lehetőséget biztosít arra, hogy három különböző platformon – PC-n, PlayStation-on és XBOX-on – azonos feltételek között versenyezhessenek a játékosok, ez is az egyik oka a bajnokság népszerűségének.
Óriási siker, Gratulálunk Alex!

2024.01.20. 2023 Magyar RALLYCROSS Bajnokság Díjátadó Gála

Kulcsár Dániel Magyar Rallycross Bajnokság Magyar Kupa -1400 kategória II. Hely!
Sümegen, a Hotel Kapitányban a Forma 1 két legismertebb TV-s arca: Szujó Zoltán és Nagy Dani gyönyörű, impozáns helyszínen adta át a megérdemelt kupákat a díjazottaknak. Ezután Lovagi Torna szórakoztatta a csapatokat, majd a Középkori Lakoma után hajnalig mulattunk, ünnepeltünk. Nagyon nagy öröm, hogy sikerült ismét dobogóra állnunk. Igen, mindig többes számban beszélünk, hiszen a szerelők és a segítők nélkül nem sikerülne kupát nyerni egyik srácnak sem, aki autóba ül. Szuper voltál Dani, idén ismét „odatesszük magunkat”!
Bütösi Balázs Magyar Rallycross Bajnokság Super Touringg Car -1600 II. hely. A tehetséges ifjú pilóta magabiztosan utasította maga mögé versenytársait egész szeznban, de az utolsó versenyen technikai problémája miatt sajnos lecsúszott az első helyről, pedig nagyon megérdemelte volna a győzelmet! Szép volt TMC-sek!

2023. decemberben és januárban több élményautózásra is elvittük barátainkat.A SUBARU IMPREZA GC8 WRX tehát újra rajthoz állt, a Budapesthez közeli Kakucs Ringen, ahol sokan érdeklődtek most is gyönyörű versenyautónkról.
A TMCRALLYSPORT csapata által újjáépített SUBARU egy autentikus, japán, nagy teljesítményű, turbó kompressziós, boxer motoros lóerő csoda.
Ez az összkerék meghajtású modell csak korlátozott mennyiségben volt megvásárolható, mi egy ilyen modellt építettünk teljesen újra, becsövezve. A nemzetközi rallysportban a Subarunak jelentős történelme van. Groupe „A” kategóriában a Subaru Impreza 3 gyártói és 3 egyéni bajnoki címet szerezett.
Colin McRae, Richard Burns és Petter Solberg is Imprezával nyerte meg a világbajnokságot. Ez a típus különösen népszerű, a rally rajongók körében, hiszen gyönyörű formája, öblös hangja, és fokozható teljesítménye magával ragad mindenkit.

Ismét rengeteg dologba kezdtünk bele január elején, tesztversenyekre mentünk.
Takács „KisTukiRX” Olivér 2023-ban bemutatkozott az AUDI A1 SUPER 1600 Rallycross versenyautóval. A hazai élmezőny versenyzői, szerelői, mérnökei és a rajongók mellett a nemzetközi versenyeken autókkal foglalkozó szakmabeliek is folyamatosan érdeklődnek technikai megoldásaink felől. Az első fejlesztésű egyedi motor sajnos a tönkre ment az utolsó, döntő futamon, mert a túlpörgetett motor és a nagy szívócső nem vált be. Egy teljesen újragondolt technika készült el most januárra, a programozás hamarosan megtörténik. Olivérnél a családi események átírták a fontossági sorrendet, hiszen két pici lány Apukájaként nem jut már annyi ideje a versenyzésre idén. Az Audi lábon lesz és a paripát másik csapattag is fogja hajtani KisTuki-val felváltva, de erről később számolunk be.

Kulcsár Dani Magyar Kupa -1400-ban versenyző VW Polo-ját is teljesen szétszereltük, hogy minden alkatrésze felújításra kerüljön. A motor és a váltó kap komoly tuningot, hiszen tavaly gyakorlatilag utcai váltóval ment végig a pilóta. Az esztétikai és a tökéletes technikai revízió egyaránt fontos a versenyszezon előtt. Az első futamon mindig megújulva állnak fel rallycross autóink a rajtrácsra, de most jelentős ráncfelvarráson esik át a Polo. Március végén indul a hazai szezon, amit nagyon vár az egész csapat és a szurkolóink is.

Ferjáncz Andris év közben beszerzett Skoda Fabia Super 1600 versenyautója igazán jó vétel volt. Természetesen teljesen át kellett építenünk ezt az autót is. A futóműve és a váltója „pöpec” volt, de a motoron agyaltunk sokat. Held Zoli segítségével új motort kapott a csapat. Ezután egy bonyolult motorfejlesztésbe mentünk bele két futam között, aminek a gyerekbetegségei elő is jöttek. Az olaj elvezetéssel adódtak gondok, ami a RabócsiRingen rengeteg fejfájást okozott. A füstölő autóból gyorsan kiugrott Andris, látta, hogy ép a motor, de dühítő volt. Ismét fejlesztés és átépítés jött, majd kész lett, és a programozáson már nyugodtabbak lettünk, majd vártuk a téli kupasorozatokat. Szerencsére Decemberben az M-Ringen be is igazolódott, hogy szuper kis kocsi ez, hiszen megnyerte a versenyt vele Ferjáncz Andris.

Bölcskei Zsolti Ford Fiesta Super 1600-át is szétkaptuk télen, a motor és a váltó teljes újjáépítésen esik át, és az STC-1600 mezőnyében teljesít majd 2024-ben is. Szép kis autó, de megújul a dekor is rajta, így igazi kis ékszerdoboz lesz az egykori bajnok Ford a pályán.

A nemzeti és közép-európai bajnokság előtt folytatódnak a versenyautók felkészítési munkálatai. Dani VW Polo-ja tehát új váltót kap, és a motor revízió sem marad el. Az AUDI motorja át lett építve, programozása folyamatban.
A többi csapattag autót váltott illetve fejleszt, jöttek újak is, és mindenki izgatottan várja, hogy elkezdődjön a 2024-es bajnoki rallycross sorozat.

Köszönjük a támogatást és drukkoljatok nekünk idén is!

Cikk megosztása: