TMC RAlly

2023. Július 07-09. Nyílt Országos Rallycross Bajnokság

2023. Július 07-09-ig a Nyirád Racing Centerben „banánérlelő” melegben bizonyíthatott a Magyar Rallycross szakág élvonala. A VivaPalazzo Nyílt Országos Rallycross Bajnokság negyedik futamán a TMC Rallysport pilótái nemzetközi mezőnyben álltak rajthoz a „Vörös Katlanban”. A TMC-s versenyzőket a Magyar Kupa és az Super Touring Cars -1600 mezőnyében láthatták július első hétvégéjén.

927-es rajtszámmal Kulcsár Dani a VW Polo MK -1400-al rajtolt el. Most a Magyar Kupa bajnoki pont versenyének előkelő helyén áll, így fontos cél volt Daninak a dobogós hely.

Ebben a népszerű kategóriában annyira sok nevező van minden versenyhétvégén, hogy igencsak „fel kell kötni a gatyát” ahhoz, hogy döntőbe jusson az ember az 1600 és 1400 összevont mezőnyében. Élményeket, és tapasztalatot gyűjt pilótánk, és bevallotta, hogy a csapat vidám, jó hangulatú légkörében még egy győzelem koronázná meg igazán ezt a hétvégét is.

Dr. Bölcskei Zsolt a Ford Fiesta Super 1600-ban 372-es rajtszámmal vívhatott most is kategória társaival. Bütösi Bazsi 333-al, KisTukiRX egykori Citroën DS3 versenyautójával az STC -1600 bajnokesélyeseként gördült be a pályára.

A pénteki gépátvételeket követően, szombat reggel elkezdődtek a szabadedzések. Az első körök után elégedett volt a szervizcsapat, az STC -1600-ban mindkét autó technikai probléma nélkül, jó beállításokkal kezdte meg az előfutamokat.

A Magyar Kupában technikai gondjaink elkezdődtek már az első szabadedzés közepén. A VW furcsa hangot adott, egyik henger nem működött, így kijött Dani, nehogy nagyobb kár keletkezzen a kocsiban. Kicseréltük a jeladót, hidegen jó lett, de az új rajtot követően ismét hibásan ment a motor. Az Avatar nem akarta a jót…

A hétvégén sok új tapasztalatot szereztünk Zsolti kocsijával kapcsolatban, illetve futóműve tekintetében. Előfordul időnként az autósportban, hogy a pilóta azt jelzi egy-egy beállításra, hogy tökéletes neki. De amikor a csapatvezető megnézi a köridőket, kiderülhet, hogy valójában nem gyorsabb, így még újabb beállítást talál a mérnök csapat, mert változtatni kell a jobb időeredmény miatt.

A Q1, majd a Q2 után is szervizcsapatunk továbbra is a VW –en folytatta a hiba felgöngyölítését. A TMC összetartását és a szerelők elkötelezettségét jelesre értékeljük a problémák megoldásában minden bajnoki futamon. Most is 100%-os teljesítményt nyújtottak, kicseréltünk már A-Z- ig tényleg mindent, új vezetéket is behúztunk a jeladóhoz, és mindig a felmelegedés után kezdte a „traktorhangot” adni a Polo. Ezt nem hittük el: ”Valaki vegye le a rontást!- ezt gondoltuk.

Bütösi Bazsi tempós iramot diktált a mezőnynek, de a Q2-ben megütötte az autót, ekkor gyorsan az Ő sátruk alatt is besegítettünk. A Citroën félbetört kormányműve, majd a féltengely cseréje a TMC Rallysport csapatával való gyors és hatékony együttműködésnek köszönhetően gyorsan elkészült. Sikerült ezeket a problémákat megoldani, így ismét dobogós helyezést szerzett a végén Bütösi Bazsi. Bölcskei Zsolti 7. helyen végzett, ezért 9 bajnoki pontot zsebelhetett be.

Bár a hétvége hozhatott volna fényesebb eredményeket is, de csapatunk kitartása és elszántsága megmutatkozik ilyenkor is. Sosem adjuk fel!

A csapatszellem és a fanatizmus nem csak a rallycrossban, hanem minden versenysportban hozzáad a profi egyéni teljesítményekhez, az egyének tehetségén felül hoz valami pluszt, ami évtizedek óta az élvonalban tartja a mi csapatunkat is.

Köszönjük támogatóinknak szurkolóinknak az állandó drukkolást, biztatást.

Cikk megosztása: