TMC RAlly

2023.05.19-21. MNASZ Rallycross Nyílt Országos Bajnokság 3. Futam

2023.05.19-21. MNASZ Rallycross Nyílt Országos Bajnokság 3. Futam
VivaPalazzo Rallycross Nyílt Országos Bajnokság, Nyirád.

A május végi rallycross futamon, a Kárai Kupáért folyó verseny alatt sem maradtunk izgalmak nélkül. Kulcsár Dániel a Magyar Kupa összevont mezőnyében 19 társával állt rajthoz ezen a hétvégén, de a végeredmény tekintetében az AVATAR kék VW Poloval a -1400-asok között 9 versenyautóval küzdött meg a dobogós helyezésért. Az ikonikus „Vörös Katlan” versenypálya annyira igénybe veszi a technikákat, hogy sokszor meglepő eredmények születnek itt.

Ferjáncz Andrást sokan várták már Nyirádra, hiszen egy újonnan beszerzett, gyönyörű dekorral dísztett Skoda Fabia Super 1600-al érkezett. Andris, amikor versenyautóba ül, és végig mellé áll a szerencse is, általában szokta hozni a dobogós helyeket.

A Super Touring Cars -1600 kategóriájában 8-an neveztek, így bíztunk benne, hogy sikerül a számunkra új autót technikailag végig egyben tartani. Ez nem a KisTukiRX féle autó, hanem teljesen máshonnan érkezett Skoda, melynek a széleskörű revízióját a nyári szünetben ütemeztük be, így volt rizikó.

Andris autójával a programozás során megizzadtunk, mert a Computer és a jeladók nem szerették egymást. Computer csere, vezeték cserék, motorállítások után is rejtélyes elektronikai hibák mutatkoztak. Megoldottuk, de mire ezt kibogozták szakembereink, mérnökeink és a DYNO Project specialistái elment majdnem 2 hét! Nagy szó volt, hogy rajthoz tudott egyáltalán állni versenyzőnk!

Bütösi Balázs is TMC-s induló, azzal a neon zöld Citroen DS3 Super 1600-al színesítette a mezőnyt, amit KisTuki Olivérnek épített a csapat pár éve, és azóta új kezek kormányozzák a siker felé. Az ifjú versenyzőnk nagy esélyese kategóriájának, ez már a kezdetén látszott.

Kulcsár Dani a bajnoki pontokért jött, hiszen előkelő helyen áll kategóriájában. A motorja erős, és megbízható, ezen felül Dani is fizikailag maximálisan felkészülten ült be a kocsiba. Az előző versenyek során sajnos tönkrement az autó versenyváltója, amit kicseréltünk egy gyári VW váltóra, és ezzel fut azóta is.

Amint anyagi lehetőségünk lesz, elkészíti a szekvenciális váltót szakemberünk, így most ezen a pályán nagyon hiányzott a verseny váltó, de koncentrált versenyzéssel a technikai hátrányt pótolhatta a pilóta.

Az első kvalifikációk előtt a technikai átvételre menet elindult a kálváriánk, jelentkezett egy szervó kormány hiba a Skodában. A szervizcsapat gyorsan lendületbe jött, és kicserélték éjjel a „műszert”. Daninál meg sem mukkant a Polo, csak az első kvalifikáció után volt egy kicsi szerelés. A jobb első féltengely csukló szétjött, így kiállt, levontatták, majd a srácok kezelésbe vették, és a Q2 rajtrácsára már hibamentes autóval állt fel újra a pilóta.

A Skodáról sajnos ezt nem mondhatjuk el, rengeteg dolog volt vele. Ha nem ilyen ügyes és tapasztalt pilóta vezetné, és a szervizcsapatba nem a legjobb szakemberek lennének, biztos ment volna végig a Fabia. Végig a kormányművel szenvedtünk, alig volt szervó, és így iszonyatos nehéz vezetni egy Super 1600-as rallycross autót. Annyira szoros a kormányműve, hogy Herkules erő kellett hozzá, hogy az úton tudja tartani a vezető.

A 2. és 3. előfutamban elkezdtek jönni az eredmények. Dani megnyerte saját futamát Q1-ben és 3. lett a Q3-ban. Andris Q2-ben önindítóval rajtolt kuplung hiba miatt, ezért beugrott, így korai rajt miatt büntetésből kétszer kellett kimennie a hosszabb, JOKER körre. Hatalmas teljesítmény, hogy így is megnyerte futamát, összetettben pedig 2. lett.

Ezek után a kuplungmű teljes felújítása és cseréje következett hajnal 3-ig. Motor kiszerelés, kuplungtárcsák, váltó visszatétele. A fiúk túlélésre mentek, olyan fáradt volt mindenki másnap, hogy az elmondhatatlan, de az adrenalin ébren tartott minket. Izgultunk, hogy végigmenjen a Skoda!

Ember feletti teljesítményt nyújtott szervizcsapatunk, melynek eredményeképpen Andris vasárnap, a harmadik kvalifikáció során is hasonlóan szépen tudott teljesíteni, 2. lett! Az FIA nemzetközi szabályok értelmében indítanak 4. kvalifikációt is az STC-nek, a Magyar Kupának már az elődöntő következett Vasárnap.

Andris elrajtolt a Q4-ben jó iramot diktált, örültünk, hogy minden rendben. A technika ördöge azonban nem hagyott nyugodni minket, valami folyt a lába alá, ezért kiállt inkább. Kiderült, hogy egy szervó cső leszakadt, ezért ismét az autó alatt feküdt mindenki, aki mozdítható volt a TMC Rallysport-nál.

Egész versenyen szereltük, itt a csoda is kellett a döntőre! De amiben szerencsénk volt, hogy elődöntő nem volt a Super Touring Cars -1600 kategóriának, így már csak a Döntőre kellett összeszorítani a fogunkat, hogy a SKODA kibírja.

A Magyar Kupa 1600-as és 1400-as motorral felszerelt összevont mezőnye 3 futamba lett beosztva az elődöntők során. Minden etap után az első 2 pilóta jut be a 6 rajtkockás döntőbe. Nagyon kell nyomni, hogy egy gyengébb géposztálybeli autó is döntőt tudjon menni. Erős iramot nyomott le a VW, de sajnos egy pici hiba elég volt ahhoz, hogy „csak” 3. helyen érjen célba, így a döntőbe jutás esélye elszállt. Ha egy 1400-as nem képes bejutni a döntőbe, akkor is időeredménye alapján kaphat kupát a díjátadón. Így történt Danival is most.

Ferjáncz és Bütösi vasárnap délután rekkenő hőségben találta magát a döntő rajtrácsán a több ezer néző előtt. Molnár Alex és Mácsai Martin „SPOTTER”-ezésével a siker sem váratott sokáig magára, ami igazolja, hogy a TMC Rallysport E-Sport Team profi pilótáit zseniális ötlet volt bevonni a rallycross csapatunk működésébe. Andris új versenyautójával végig technikás, pontos köröket ment, így sikerült a dobogóra állnia. Nem keveredett „kontaktba” a Citroen-el sem, így okosan segítve egymást mindkét TMC-s pilóta az élen végzett.
Balázs 17 évesen megnyerte az igencsak erős kategória legfényesebb kupáját.

Kulcsár Dániel a Magyar Kupa -1400 kategória III. helyén végzett Nyirádon, amivel értékes bajnoki pontokat zsebelt be ismét.

Ferjáncz András borzasztó nehéz futamok, sok technikai probléma mellett a Super Touring Cars -1600 Kategória III. helyén végzett, Bütösi Balázs megnyerte a kategóriát.

Hatalmas az öröm! Értékes bajnoki pontokat, sok tapasztalatot és élményt gyűjtöttünk ezen a hétvégén, Nyirádon.

A csapat jelesre vizsgázott kitartásból, szakmai tudásból és empátiából is, hiszen hajnal 3:00-kor még tudtunk együtt nevetni szerelés közben, és reggel újult erővel odaállni az autók mellé motiváltan. Jöttek az eredmények, fantasztikus érzés így zárni egy verseny hétvégét!

Köszönjük szurkolóinknak és támogatóinknak, hogy hozzájárulnak sikereinkhez!

Cikk megosztása: