TMC RAlly

2024.04.19-21. Nemzetközi Rallycross Bajnokság, Nyirád

MNASZ Rallycross OB (Nyirád, HUN) /Rallycross Nyílt Országos Bajnokság 2. futam, a Kárai Trans kupáért / Szlovák Rallycross Bajnokság 1. futam 

Az ikonikus „Vörös Katlan”- ba négy versenyautóval érkezett csapatunk. A nyirádi aréna minden rutinos versenyzőt vonz, élmény itt autózni, így a Magyar Rallycross Bajnokság második futamára is számos nevezés érkezett minden kategóriába.

Takács „Kis Tuki RX” Olivér, AUDI A1 Super 1600 RX3 rallycross autója is végre összeállt, az új motor elkészült, egyenesen a fékpadról gurult be az arénába, így a Super 1600 kategóriában rajtolhatott el Nyirádon. Megható pillanat volt, amikor Oli beszállt a negyedik éve épülő, technikai különlegességeket felvonultató „Unikornis”-ba, és végre újra mozgásban láttuk a pályán. 

Az is szívbe markoló volt, ahogy előtte megpuszilta két tündéri kislányát, akik csillogó szemmel drukkoltak végig Apukájuknak. 

Idő hiányában úgy ért ide a csapat, hogy a szabadedzés egyben teszt is lett, tehát a programozást követően először ekkor ült be az autóba Olivér. A fékpadon a motor teljesítménye nagy reményekre adott okot. Reméltük, hogy az igencsak technikás pálya viszontagságai mellett is beigazolódik, hogy az autó motorereje, és futóműve is jó lett. Első körökben még minden adatot mutatott a computer, jó időt autózott KisTuki. Az első és második kvalifikációs futamok a kijelző és az elektronika bizonytalankodását hozta, így kiállni kényszerült. Ezután orvosolta a csapat a hibát, ekkor a tempójára és részeredményeire nem lehetett panasz. Az elődöntőben már remekelt Oli és fej-fej mellett autózott a folyamatosan versenyeken induló kategóriatársaival. 

A döntő futamban már hibátlanul versenyzett, és az AUDI is tökéletesen működött, így behozta harmadiknak az A1-et, de versenyző társa kihagyta a Joker kört, ezért a végelszámolásban a II. helyért járó kupát adták át KisTuki-nak. Ennél szebb 50. születésnapi ajándékot nem is kaphattam volna a fiamtól!

Kulcsár Dániel nagy tervekkel ült be a VW Polo 1600-ba az igen népes, 18 versenyzőt felvonultató Magyar Kupa összevont kategóriájában. Tette ezt joggal, mivel az előző futamon mindent megnyert, amit csak lehetett, és azóta bekerült egy szekvenciális váltó is a versenyautójába.

Az első szabadedzés alatt még csak próbálgatta az új technikai fejlesztést, a másodikon viszont már igen jó tempót ment. Az időjárás szeszélyes arcát mutatta ezután, elkezdett esni az eső, de 10 percenként pedig verőfényes napsütés jött. A gumi szerelést áthelyeztük a rajtvárakozóba, mert annyira kiszámíthatatlan volt, hogy mivel érdemes elrajtolni. Ráadásul az újfajta esőgumi nem vált be, így visszacsúszott a középmezőnybe. Q3 előtt ismét felzárkózott Dani a 2. helyre, itt pedig már abszolút 5. lett. Az elődöntőben a második sorból is nagyon jól sikerült a rajtja, eljött másodikként! Ezután az első kanyaroknál tökéletes iramot diktált, ekkor kisodródott, mert elnézte a féktávot. Túl gyorsan akarta bevenni a kanyart, ekkor beszúrtak mellé, megelőzték, így lecsúszott a döntőbe jutásról.  

Dr. Bölcskey Zsolt az egykori bajnok Ford Fiesta Super 1600-al, a Super Touring Cars -1600 kategóriába indult el, ahol 10 versenyző kvalifikálta magát. 

Zsolti komoly ügyvédi hivatása mellett ritkán tud beülni versenyautójába. Ezért hatalmas élmény volt most is neki elrajtolni, főleg úgy, hogy kisfia most egész hétvégén mentorálta Őt. Számos felejthetetlen pillanatot szereztek együtt. Igazi apa-fiú program volt ez! A csapat elégedett Zsolti versenyzésével, hiszen teljesítette az elsődleges célt, bejutott a döntőbe, ahol a negyedikként intette le a kockás zászló a Fordot. A technika tökéletesen működött, és a foglalkozás elérte célját, hiszen a munkahelyi teher élményekre íródott át.

Mátray Olivér a fehér, piros-kék csíkos Opel Astrával, ismét az Astra Kupában állt rajthoz. Ebbe a kategóriába 13 versenyző nevezett, ahol már előre érződött, hogy parázs csatákat fognak vívni. Ez a vörös murvával fedett, szeszélyes domborzati mintákkal tarkított aréna, nagy falat egy ilyen friss licenccel induló fiatal srácnak, de azt kell mondjuk, hogy M.Oli megugrotta az akadályt. Nem ijedt meg sehol, nem vette el a gázt a rajtban a kontaktok alatt sem, és nem hibázott a rázókövön, és a gumibála mellett sem. Futam győzelem is párosult a nevéhez, és az elődöntőben picit lecsúszott a döntőbe jutásról, de a kitűzött célig vezette az Astrát. Szépen tanulja ezt a sportágat, elégedettek vagyunk vele.

Különleges élmény volt látni, ahogy a két gyönyörű kislányával vehette át az ezüst serleget Takács „KisTukiRX” Olivér ezen a szép napon. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az AUDI A1 Super 1600 versenyben van, köszönjük a támogatást mindenkinek!

Cikk megosztása: