TMC RAlly

Rallycross Világ- és Európa bajnokság előtt teszteltünk Nyirád Racing Centerben

Ferjáncz Andrással és az AUDI A1 Super 1600 rallycross specifikus versenyautónkkal érkeztünk a Nyirád Racing Centerbe. A teszten egy Norvég meglepetés vendéggel találkoztunk, akit eddig csak a képernyőn keresztül láttunk menni ikonikus RX pályákon. A többszörös rallycross világbajnok, ANDREAS BAKKERUD volt ott a rajtvárakozóban életnagyságban, és természetesen megvillantotta tudását is a nap folyamán.

Hatalmas öröm ért minket, hiszen Kárai Tomiék Andreas Bakkerud-ot meghívták erre a napra segítségnek, így találkozhattunk vele mi is személyesen. Nagyon kedves srác „Bandika” (ahogy a magyar mezőny elnevezte Őt), akivel jót beszélgettünk, és profi pilótaként néhány tanáccsal is ellátta Andrist és a csapatot. 

A futómű geometrián sokat állítottunk, majd egyre gyorsabb, és pontosabb köröket autózott kis Ferjáncz. Andris nagyon elhivatott, ügyes pilóta, aki tökéletesen beszél angolul, így a norvég „kollégával” minden fontos mozzanatot kielemeztek. Kelő-Gere Ádám a magyar „személyi asszisztense” Bakkerudnak, ő tolmácsol neki és szállítja a különböző helyszínekre már több éve. Ádi is RX pilóta, és kiskora óta versenyzik, nagyon sikeres a pályán és népszerű a szurkolók körében. 

Andreas közvetlen, mosolygós, kedves ember, aki pillanatok alatt otthon érezte magát köztünk, együtt nevettünk, szereltünk és autentikus magyar ételekkel kínáltuk. Szalámis szendvics, pizza és banán is előkerült! A rajtvárakozóban depóztunk, onnan gurultak le a versenyautók a Vörös Katlanba. Brutális tempót diktált a Andreas, életre szóló élmény volt látni!

Andris alatt az AUDI tökéletesen működött, a loggokat folyamatosan kielemeztük és pillanatnyi hibát sem jelzett egy adat sem. Elégedetten néztük ezek után, ahogy egyre gyorsabban veri fel a vörös port a kerék. Kijelenthetjük, hogy elkészült, jól megy, és gyönyörű az Unikornisunk!

Egy hónap múlva verseny, sőt nem is akármilyen! 

2024. 07. 26-28-ig a Rallycross Világ és Európa Bajnokság izgalmas futama lesz Magyarországon, Nyirádon! Gyertek szurkolni, várunk mindenkit szeretettel!   

Köszönjük Kárai Tomiéknak a segítséget még egyszer!

Cikk megosztása: